Samsung inovează telecomanda televizorului: ce schimbare a anunțat

Samsung inovează telecomanda televizorului: ce schimbare a anunțat

Samsung introduce un upgrade substanțial în telecomenzile sale high-end din acest an.

Nu trebuie să mai cauți bateriile AA, la CES 2022, Samsung a dezvăluit noua sa Eco Remote, prima telecomandă care se poate încărca fără fir folosind routerul.

Prima Eco Remote a companiei, introdusă la CES anul trecut, a oferit consumatorilor o nouă opțiune de încărcare cu energie solară. Dar Eco Remote din acest an prezintă o actualizare cu adevărat semnificativă. Prin colectarea energiei RF de la routerul tău Wi-Fi, telecomanda elimină complet necesitatea oricărui tip de baterii tradiționale.

De fapt, telecomanda Eco nu are nici măcar o baterie de orice tip în carcasă. În schimb, conține un condensator care este capabil să stocheze cantități mici de energie pe care o adună de la orice semnal RF de 2,4 GHz pe o rază de 40 de metri. Aceasta este o cantitate destul de solidă de acoperire, ceea ce înseamnă că această tehnologie este cu un pas deasupra altor opțiuni de încărcare wireless utilizate în mod regulat pentru telefoanele inteligente și alte dispozitive mici.

O telecomandă nouă

Noua telecomandă Eco acceptă și opțiunea de încărcare solară menționată mai sus. Aceasta înseamnă că, dacă dintr-un motiv oarecare, routerul tău este oprit sau nu poți prelua semnalul RF, telecomanda poate fi totuși încărcată așezând-o cu fața în jos sub o lampă sau o altă sursă de lumină majoră.

Nu îmi vine în minte niciun alt dispozitiv de consum care să colecteze energie folosind RF, deși s-a vorbit despre concepte în trecut.

Spre deosebire de Eco Remote de anul trecut, care a venit doar negru, noua Eco Remote de la Samsung vine în negru sau alb și este creată folosind materiale reciclate. Telecomanda va fi livrată cu toate televizoarele Samsung 2022 QLED 4K și 8K.

Telecomanda se numără printre câteva dispozitive anunțate de Samsung înainte de începerea CES, unul dintre cele mai mari evenimente din industria tehnologiei.

CES a fost planificată inițial ca un eveniment hibrid, dar expozanții cheie și instituțiile media și-au anulat planurile de a participa în persoană pe fondul unei alte creșteri a cazurilor de COVID-19.

Citește și: