Salariu de 9.000 de lei în România, te angajează pe loc: ce posturi sunt disponibile, ce trebuie să știi

Salariu de 9.000 de lei în România, te angajează pe loc: ce posturi sunt disponibile, ce trebuie să știi

Aceste locuri de muncă se pot obține aproape pe loc și se întâmplă în România. Salariul pe care îl poți primi este unul deloc de neglijat care, comparativ cu media din țara noastră, poate oferi un trai decent oricui se angajează în acest domeniu.

În cazul în care nu știai, nu trebuie să faci parte din administrație ca să primești, în România, salariul de 9.000 de lei.

Bineînțeles, pentru a beneficia de el, trebuie să știi o anumită meserie care este din ce în ce mai căutată atât în afară, cât și la noi în țară.

Locul de muncă ce îți asigură un salariu de 9.000 de lei

Conform platformelor de recrutare online, românii au început să se orienteze, în ultimii ani, spre IT. Și, de altfel, aceasta este o decizie bună, de vreme ce companiile au disponibilitatea de angajare, dar și capacitatea de a plăti bine pentru asta.

Mai exact, în categoria joburilor foarte cautate se numără: specialiștii în securitate cibernetică, analiștii big data, dezvoltatorii de interfețe, inginerii de software sau specialiștii în asigurarea calității.

În linii mari, salariile pentru astfel de locuri de muncă se învârt în jurul următoarelor sume: dezvoltator de interfețe – 7.500 lei, inginer de software – 9.200 lei, specialist în securitate cibernetică – 7.300 lei, analist big data – 5.200 lei, specialist în asigurarea calității – 6.300 lei. Firește, acești bani pot fluctua în funcție de mai mulți factori.

De altfel, faptul că domeniul IT a „explodat” la noi în țară, în ultimii ani, nu este o surpriză, București și Cluj-Napoca fiind două dintre orașele unde cei acreditați pot obține locuri de muncă bine plătite.

De asemenea, începând cu 2020, telemunca a câștigat teren, iar acest trend pare să se păstreze și acum. Acestea fiind spuse, nu mai este necesar să te muți într-unul dintre cele două orașe pentru a obține un job de vis, multe companii acceptând și munca de acasă.