Salariu de 10.000 de euro pe lună și nu face nimic: cum a ajuns să protesteze că citește ziarul și bea cafele toată ziua

Salariu de 10.000 de euro pe lună și nu face nimic: cum a ajuns să protesteze că citește ziarul și bea cafele toată ziua

În timp ce foarte mulți români sunt nevoiți să supraviețuiască din 300 de euro pe lună, există salarii de 10.000 de euro, iar pentru acei bani, un om nu face absolut nimic. Dincolo de poziția ciudată, fascinant este că omul din spatele unui astfel de job a ajuns să se plângă de dezamăgire.

În Irlanda, un manager financiar de la rețeaua națională de căi ferate a ținut să atragă atenția asupra faptului că este plătit cu 121.000 de euro pe an sau 10.000 de euro pe lună doar ca să mănânce și să citează ziare toată ziua. În condiții normale, oamenii ar trebui să sară în sus de bucurie la o astfel de oportunitate, dar Dermot Alastair Mills este de părere că aceasta este o formă de discriminare.

Problema din spatele unui salariu legal de 10.000 de euro pe lună

Dermot Alastair Mills este angajat la Irish Rail și, deși primește acest salariu fabulos de mulți ani, a decis că este momentul să protesteze. Nu de alta, dar conform spuselor sale, nu face nimic pentru suma fabuloasă.

Bărbatul și-a început cariera la Irish Rail în 2014 pe poziția de auditor al contabilității. De atunci, treptat, până să ajungă pe poziția de manager financiar, a tot fost degrevat de sarcini până în punctul în care, în 2022, mănâncă și citește ziare în cea mai mare parte a zilei. Chiar și așa, el își încasează salariul obișnuit în fiecare lună, conform Irish Central, citat de Digi24.

„Cumpăr două ziare, Times și Independent, și un sandviș. Merg la biroul meu, îmi pornesc computerul, mă uit la e-mailuri. Nu există e-mailuri asociate cu munca, nici mesaje, nici comunicări, nici interacțiuni cu colegii”, a declarat Mills pentru Comisia pentru Relații la Locul de Muncă (WRC) din Irlanda. „Stau și citesc ziarul și îmi mănânc sandvișul. Apoi, pe la 10.30 a.m., dacă există un e-mail care necesită un răspuns, răspund. Dacă există vreun task, îl fac. Aș spune că dacă aș avea ceva care m-ar face să lucrez o dată pe săptămână, aș fi încântat”, a adăugat bărbatul care câștigă 10.000 de euro pe lună.

Din câte se pare, problemele au început de la un raport bine intenționat trimis de Mills în martie 2014. La momentul respectiv, el a observat ”anumite probleme” cu debitori și a sesizat directorul executiv al Irish Rail, înainte de a face o dezvăluire ministrului Transporturilor. Din acel moment, responsabilitățile sale la companie au fost limitate treptat, la fel și portofoliul bugetar.

„Am început cu ceea ce părea un buget rezonabil în 2013 și 2014 (8 milioane de euro). Treptat a fost redus la nimic (400.000 EUR)”, a mai spus el. Mills a transmis autorităților prin avocatul său că este plătit „pentru a nu face nimic” și e vina companiei care nu-i utilizează abilitățile. Cazul neobișnuit va face subiectul unei investigații la începutul anului viitor.