06 iul. 2022 | 07:47

Salarii de până la 3000 de euro, chiar și fără Bacalaureat: ai nevoie de un singur curs

ACTUALITATE
Salarii de până la 3000 de euro, chiar și fără Bacalaureat: ai nevoie de un singur curs

Ideea de facultate pentru salarii generoase s-a cam desființat în ultimul deceniu și în fiecare zi apar noi argumente în acest sens. Poți câștiga sume cât se poate de generoase în fiecare lună, la ora actuală, chiar și fără bacalaureat, cu condiția să fii bun la această meserie.

Dacă ai urmărit știrile din ultimile săptămâni, sigur știi câteva detalii despre haosul din domeniul aviației. Salariile sunt mai mari ca niciodată, dar din cauza concedierilor masive din perioada pandemiei, acest domeniu se confruntă cu o criză de personal masivă. Dacă vrei să intri în horă și să îți iei un loc de muncă, partea bună este că nu ai nevoie nici măcar de diplomă de bacalaureat, doar să fi absolvit 12 clase și să ai cel puțin 18 ani. Partea proastă este că îți trebuie o investiție inițială destul de mare. Cursul inițial costă între 1500 și 2600 de euro.

steward salarii însoțitor de zbor

Cum te angajezi ca însoțitoare de zbor

Nu mai puțin de 2600 de euro a plătit Clara pentru un curs la o școală de însoțitori de zbor. ”Ador să comunic cu oamenii. Ador să călătoresc. Nu e chiar aşa la îndemâna oricui să meargă în nişte destinaţii, de exemplu, peste ocean.”, a explicat ea pentru Observator. Ca referință, tânăra are 25 de ani.

După ce ai absolvit cursul de însoțitor de zbor și ai luat un examen de încheiere, poți începe să îți cauți un loc de muncă, iar aceasta este cea mai ușoară parte a ecuației. ”Nevoia este foarte mare. Noi avem un parteneriat cu un operator aerian şi cursanţii şcolii noastre au prioritate la angajare. Noi suntem norocoşi că am prins parteneriatul ăsta dar în general ei depun CV-ul când aud de anumite posturi disponibile. ”, a explicat Iulia Iovu, trainer la o astfel de școală pentru însoțitori de zbor din România.

Cele mai mare salarii pentru meseria de însoțitor de zbor sunt cele din Orientul Mijlociu. În țările arabe, ajungi relativ ușor la 3000 de euro pe lună. La noi în țară, salarile pentru acest loc de muncă fără facultate ajung la peste 1500 de euro. La aceste sume se adaugă și orele de zbor, respectiv diurna.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele