Sacrificiile extreme pe care actorii le-au făcut pentru rolurile lor: cum „s-au dat peste cap” Charlize Theron, Christian Bale sau Jared Leto

Sacrificiile extreme pe care actorii le-au făcut pentru rolurile lor: cum „s-au dat peste cap” Charlize Theron, Christian Bale sau Jared Leto

Atunci când ne gândim la actori, avem aproape instinctiv impresia că aceștia duc o viață luxoasă, ușoară și, în sinea noastră, nu ne putem abține să nu-i invidiem. Cu toate astea, marii actori de la Hollywood fac deseori sacrificii extreme pentru a putea să portretizeze un personaj.

Cure de slăbire, ori chiar de îngrășare, proteze, machiaj grosolan, toate acestea fac parte din pregătirea unui actor, atunci când se angajează să dea viață unui personaj „dificil”. Dincolo de schimbările fizice, actorii alocă sute de ore pentru studiu și pregătire emoțională, mai ales dacă sunt adepții interpretării metodice.

În acest sens, ne-am gândit să-ți dăm câteva exemple ale actorilor care „s-au dat peste cap” pentru a te intra în pielea ficțiunii.

Charlize Theron a devenit Aileen Wuornos, celebra criminală în serie

Atunci când te gândești la Charlize Theron, automat îți vine în minte figura angelică și delicată a actriței. Însă, dacă ai văzut Monster, film în care aceasta a jucat alături de Christina Ricci, și nu ai citit distribuția, s-ar putea să nu-ți fi dat seama cine a portretizat-o pe Aileen Wuornos, celebra criminală în serie.

Pentru a convinge, Charlize Theron a renunțat la dietă și a acceptat ca fizicul să-i fie modificat de make-up artiști. Poate și mai important este că Theron a studiat-o atât de bine pe Wuornos încât o deosebești foarte greu de personajul real.

În stânga, Aileen Wuornos / În dreapta, Charlize Theron
La dreapta, adevărata Aileen Wuornos / La stânga, actrița Charlize Theron, interpretând-o pe Wuornos.

50 Cent a slăbit 24 de kilograme pentru un rol: de la „băiatul cu mușchi”, la bolnavul de cancer

Rapperul 50 Cent este cunoscut pentru multe lucruri, iar fizicul său „dus la sală” impresionează, desigur, de fiecare dată. Cu toate acestea, vedeta, pe numele real Curtis Jackson, și-a șocat fanii încă din 2011, când a filmat pentru All Things Fall Apart, în care a interpretat rolul unui fotbalist diagnosticat cu cancer.

Pentru rol, 50 Cent slăbit peste 24 de kg și a făcut asta supraviețuind cu o dietă lichidă și petrecând trei ore pe zi pe banda de alergare, timp de nouă săptămâni. De asemenea, i s-au eliminat o serie de tatuaje pentru rol, pentru a „economisi timp acoperindu-le”.

„Muream de foame”, a spus mai târziu vedeta, într-un interviu.

50-cent-allthings-fall-apart
Rapperul și actorul 50 Cent, în filmul All Things Fall Apart.

Jared Leto, maestrul absolut al „camuflajului”

Dintre toți actorii contemporani, Jared Leto este, poate, cel mai versatil dintre ei. De-a lungul carierei sale, artistul s-a îngrășat, a slăbit și s-a lăsat machiat, ceea ce l-a făcut, de foarte multe ori, extrem de greu de recunoscut.

Unul dintre exemplele demne de luat în seamă este chiar recentul rol din Casa Gucci, film în regia lui Ridley Scott, în care Leto i-a dat viață lui Paolo Gucci.

Însă asta nu este, desigur, tot.

După cum vezi în fotografia de mai jos, actorul a impresionat în Dallas Buyers Club (fotografia din mijloc), dar și în Chapter 27, unde a jucat rolul asasinului lui John Lennon.

jered-leto-transformare-roluri
Jared Leto, transformări spectaculoase

Christian Bale, de la fizic „scheletic”, la obezitate morbidă

La fel ca în cazul lui Jared Leto, și Christian Bale depune extrem de mult efort pentru a-și executa rolurile. Astfel, actorul a slăbit foarte mult pentru The Machinist, ca mai apoi să se îngrașe pentru American Hustle și să pună mușchi pe el pentru Batman Begins.

Totuși, Bale a recunoscut că ceea ce face poate deveni periculos pentru sănătatea lui. „Nu mai pot continua așa. Dacă o fac, moartea mă va privi direct în față”, declara, la un moment dat, Christian Bale.

christian-bale-schimbari-roluri
Christian Bale, interpretând roluri diverse din cariera sa. Actorul s-a îngrășat excesiv, a slăbit până la limita suportabilității umane, dar a mers și la sală pentru a intra în pielea unuia dintre personajele pe care le-a interpretat.

Frumosul Tom Hardy, de nerecunoscut în Bronson

Pentru filmul biografic Bronson, din 2009, în care Tom Hardy s-a transformat în prizonierul notoriu Charles Bronson, actorul a trebuit să urmeze o rutină draconică de pregătire intensă, ce a necesitat coordonare și multă dăruire.

„Pentru a obține mușchi denși, ai nevoie de un anumit tip de antrenament”, a declarat el, pentru AskMen. „De asemenea, pentru a „deveni” Charlie Bronson, a trebuit să pun rapid multă greutate pe antebrațe, pe piept și pe gât. Până când am terminat, picioarele mele arătau ca ale unei barze în comparație cu jumătatea de sus a corpului meu”, a mai spus Tom Hardy, într-o notă extrem de amuzantă.

Trebuie, totuși, reamintit că el a mai interpretat un rol în care a fost nevoie să „devină altcineva”. Vorbim, în acest caz, despre personajul Shinzon, din Star Trek: Nemesis (2002).

tom-hardy-schimbare-look-bronson
Tom Hardy, în filmul biografic Bronson (2009)

Robert De Niro sau definiția talentului absolut

Evident, Robert De Niro nu mai are evoie de nicio prezentare. Însă nu avea cum să lipsească din această listă, de vreme ce marele actor a făcut, de-a lungul carierei sale, sacrificii impresionante.

A jucat roluri deopotrivă negative și pozitive, dar s-a remarcat, în mod deosebit, în cele mai puțin plăcute esteticii, de la Taxi Driver, la rolurile de mafiot, dar și de boxer.

robert-de-niro-transformari-rol
Robert De Niro și sacrificiile pe care le-a făcut pentru marele ecran

Dallas Buyers Club, un film al schimbărilor absolute și pentru Matthew McConaughey

La fel ca Jared Leto, și Matthew McConaughey a apelat la metode extreme pentru a-și duce la bun sfârșit rolul din Dallas Buyers Club. Deși nu a slăbit la fel de mult precum colegul său de platou, trebuie să te uiți foarte atent pentru a-ți da seama că el este cel care interpretează acest rol.

Matthew McConaughey schimbare look rol
Matthew McConaughey în Dallas Buyers Club

Jake Gyllenhaal „și-a vândut” bine rolul

În nightcrawler, Jake Gyllenhaal a jucat rolul unui jurnalist de duzină care ajunge să își ducă meseria la extrem, în goana lui după senzațional. Deciziile pe care actorul le-a luat, din punct de vedere fizic au ajutat, fără niciun dubiu, atunci când vorbim despre credibilitatea personajului, în sine.

Jake Gyllenhaal nightcrawler schimbare look slabit
Jake Gyllenhaal – viața reală versus rolul din Nightcrawler
12:41 / 24.09.2022