28 oct. 2022 | 18:16

S-au băgat banii pe card pentru sute de mii de români: nu sunt vouchere sociale, nici alte ajutoare cunoscute, e o reală surpriză

ACTUALITATE
S-au băgat banii pe card pentru sute de mii de români: nu sunt vouchere sociale, nici alte ajutoare cunoscute, e o reală surpriză

Surpriză pentru sute de mii de români, de la o puternică instituție a statului. Directorul acesteia vine cu o veste neașteptat de bună pentru sute de mii de români ce activează în agricultură.

Conform oficialului, au fost virați banii pe card pentru jumătate de milion de fermieri din țara noastră.

Mulți dintre fermieri nu se așteptau ca banii să le fie trimiși atât de repede și într-un timp atât de scurt să fie virate sumele pentru atât de mulți agricultori!

Bani cu nemiluita pentru acești români. Verifică-ți soldul, e posibil să fi primit și tu ceva

Potrivit directorului, în doar zece zile s-a reușit plata a 500.000 de beneficiari, aspect cu care aceștia se mândresc în declarațiile publice proaspăt făcute pe această temă.

Sumele ce au ajuns la fermierii noștri nu sunt deloc de neglijat. Este vorba, conform oficialului APIA, de 915 milioane de euro.

„Pot să spun cu bucurie că am reuşit în 10 zile să plătim peste 500.000 de fermieri, peste 915 milioane de euro, iar plata avansului continuă conform regulamentului european până în data de 30 noiembrie”, a spus Adrian Pintea, director general al Agenției.

Declarațiile oficialului au fost făcute la conferinţa „Principalele orientări şi provocări ale noii perioade de programare 2023-2027”.

„În ceea ce priveşte fondurile pe care APIA le-a implementat şi le-a gestionat în această programare, fondul agenţiei pe care APIA este responsabilă să-l gestioneze, şi anume FEGA (Fondul european de garantare agricolă – n.r..) din alocarea 2015 – 2021, de 13,29 miliarde de euro, au fost plătiţi către fermierii noştri spre 12,51 de miliarde de euro.

De asemenea, din Fondul European Agricol de Dezvoltare Penală, măsurile delegate pe care le avem de la colegii noştri, de la AFIR, din alocarea totală de 4,47 de miliarde APIA a plătit peste 3,6 miliarde de euro. La cele două fonduri se adaugă şi fondurile alocate prin bugetul naţional”, a mai precizat directorul instituției.