S-a lansat competitorul direct al Facebook: cum a debutat Truth Social, rețeaua de socializare a lui Trump

S-a lansat competitorul direct al Facebook: cum a debutat Truth Social, rețeaua de socializare a lui Trump

Truth Social, o rețea de socializare dezvoltată de noua companie media a fostului președinte Donald Trump, este acum disponibilă pe iOS App Store din SUA.

Conform The Verge, aplicația iOS a fost disponibilă pentru descărcare cu puțin timp înainte de miezul nopții, ora de est, înainte de Ziua Președinților de pe 21 februarie.

Serviciul pare să fie să semene cu Twitter, care a fost anterior platforma de socializare preferată a lui Trump. Fostul președinte a fost interzis pe platformă la începutul anului 2021, după ce Twitter a declarat că incită la violență în urma asaltării clădirii Capitoliului SUA.

Site-ul web Truth Social se încărca intermitent pe parcursul zilei de azi, dar colectează nume și adrese de e-mail pentru utilizatorii care doresc să se înscrie.

Truth Social acceptă HTTPS, dar trebuie introdus manual la începutul adresei URL (deși linkurile care indică direct către versiunea HTTPS vor avea ca rezultat o sesiune securizată). Site-ul include, de asemenea, un angajament public față de principiile open-source, o concesie din conflictul său anterior cu proiectul Mastodon.

Truth Social, asaltată de utilizatori

Unor utilizatori care s-au înscris prin intermediul site-ului li s-au arătat mesaje de eroare vagi – „Ceva a mers prost”, în timp ce altora li se spune că au fost puși pe o listă de așteptare din cauza „cererii masive”.

Politicienii și comentatorii conservatori au criticat în repetate rânduri Twitter și alte mari companii de tehnologie pentru ceea ce consideră că este o moderare prea dură a opiniilor de dreapta. Ca răspuns, un val de platforme de dreapta a crescut în popularitate, inclusiv Parler, Gettr și concurentul YouTube Rumble.

În loc de tweet-uri, Truth Social se referă la postările individuale ca „Adevăruri” care sunt afișate utilizatorilor într-un „Feed de adevăr”. Dacă vezi un „Adevăr” pe care vrei să-l împărtășești cu adepții tăi, se pare că îl poți „ReTruth”. Alte funcții în curs de dezvoltare sunt suportul pentru mesageria directă, precum și verificarea utilizatorului, potrivit directorului de produs al platformei.

Truth Social a fost în versiune beta din decembrie, cu aproximativ 500 de utilizatori pe platformă. Este dezvoltat de Trump Media and Technology Group (TMTG), care este condus de fostul reprezentant Devin Nunes.