”Adevărul”, noua rețea de socializare a lui Donald Trump: ce este Truth Social

”Adevărul”, noua rețea de socializare a lui Donald Trump: ce este Truth Social

Fostul președinte Donald Trump a anunțat o nouă platformă de social media care este poziționată ca o alternativă la Twitter și Facebook.

Aplicația Truth Social nu a fost lansată încă, dar are o pagină web de înregistrare. Potrivit site-ului său web, va fi o platformă care „încurajează o conversație globală deschisă, liberă și onestă, fără a discrimina ideologia politică”.

Acesta este un atac la rețele sociale precum Twitter, pe care Trump a acuzat-o în mod repetat că „înăbușă libertatea de exprimare” și că a fost „nedreaptă” în perioada premergătoare alegerilor prezidențiale din 2020. Cu toate acestea, după revoltele din Capitoliu din 6 ianuarie, majoritatea platformelor i-au interzis accesul.

Într-o declarație despre noua sa afacere, Trump a spus „am creat TRUTH Social pentru a face față tiraniei Big Tech. Trăim într-o lume în care talibanii au o prezență uriașă pe Twitter, dar președintele american preferat a fost redus la tăcere. Acest lucru este inacceptabil”.

Adevărul te va elibera

Truth Social este primul proiect anunțat de Trump Media and Technology Group. Această nouă companie intenționează, de asemenea, să lanseze un serviciu video la cerere bazat pe abonament, care va oferi ceea ce numește programare „non-woke”.

Trump a susținut că platforma va prezenta o alternativă reală la rețelele de socializare care l-au interzis la începutul acestui an. El a mai adăugat în declarație că „toată lumea mă întreabă de ce nu ține cineva piept giganților tehnologici. Ei bine, vom face asta curând!”

Se știe puțin despre funcționalitatea aplicației sau despre cum se va compara cu rivalii săi. O versiune beta a Truth Social, disponibilă pentru un număr select de participanți, va fi lansată în noiembrie. Lansarea națională este așteptată cândva în primul trimestru al anului 2022.

Între timp, persoanele care doresc să se înregistreze pe platformă se pot alătura listei de așteptare prin intermediul paginii web a lui Trump Social.

Citește și: