Rușii neagă că ar fi bombardat gara din Kramatorsk, unde au murit 39 de oameni

Rușii neagă că ar fi bombardat gara din Kramatorsk, unde au murit 39 de oameni

După masacrul din Bucha, Rusia neagă astăzi și bombardarea gării din Kramatorsk – atac soldat cu aproape 40 de morți, inclusiv patru copii. Moscova acuză Ucraina că a tras deliberat cu o rachetă în gara din Kramatorsk, în estul țării. Potrivit rușilor, racheta ar fi fost lansată din localitatea Dobropillia. Mai multe detalii, în rândurile următoare.

Rusia neagă bombardarea gării din Kramatorsk

Rusia a negat vineri bombardarea gării din Kramatorsk, un oraș din estul Ucrainei, la fel cum a făcut și cu masacrul de la Bucha. Astăzi, ministerul rus al Apărării a acuzat forțele armate ucrainene că au tras deliberat cu o rachetă în gara din Kramatorsk, atac care s-a soldat cu 39 de morți, inclusiv patru copii, și peste 100 de răniți, potrivit Kievului, relatează Hindustan Times.

„Scopul loviturii orchestrate de Kiev asupra gării feroviare din Kramatorsk a fost să împiedice plecarea populației din oraș pentru a putea fi folosită drept scut uman“, a acuzat Ministerul Apărării din Rusia.

Potrivit rușilor, racheta ar fi fost lansată din localitatea Dobropillia. Strategia Rusiei de a nega orice răspundere în privința victimelor civile nu este una nouă, fiind folosită cu regularitate în războiul din Siria. Cele mai clare exemple în acest sens sunt bombardarea Alepului și a provinciei Idlib, soldate cu un număr mare de victime civile.

Urmând aceeași strategie, Rusia a negat orice implicare referitoare la atrocitățile comise în Bucha, dar și în alte localități din regiunea Kievului, descoperite după retragerea militarilor ruși.

Moscova a afirmat de fiecare dată că este vorba de înscenări puse la cale de ucraineni.

Citește și: Zeci de morți în în gara Kramatorsk din estul Ucrainei, după un atac cu două rachete. Bilanțul victimelor este în creștere

Uniunea Europeană acuză Rusia de un atac „îngrozitor“

Liderii europeni condamnă atacul forțelor ruse asupra gării din Kramatorsk, pe care-l cataloghează ca fiind „îngrozitor“. Șeful Consiliului UE, Charles Michel, a acuzat Rusia că a întrerupt o cale de evacuare pentru civili.

„Îngrozitor să vezi Rusia lovind una dintre principalele stații folosite de civili pentru a evacua regiunea în care Rusia își intensifică atacul“, a scris Michel pe Twitter.

La rândul său, Înaltul Reprezentant, Josep Borrell, a notat următoarele: „Condamn ferm atacul fără discernământ din această dimineață… din partea Rusiei“.

Citește și: