50 de morți în gara Kramatorsk din estul Ucrainei, după un atac cu două rachete. Bilanțul victimelor este în creștere

50 de morți în gara Kramatorsk din estul Ucrainei, după un atac cu două rachete. Bilanțul victimelor este în creștere

Cel puțin 35 de persoane au murit, iar alte 100 au fost rănite vineri la Kramatorsk, în estul Ucrainei, după ce rușii au atacat gara orașului cu două rachete, anunţă compana feroviară ucraineană Ukrzaliznytsia. Incidentul a avut loc într-un moment în care sute de persoane care voiau să fugă din regiune aşteptau un tren, transmite AFP. Mai multe detalii, în continuare.

50 de persoane au murit în gara Kramatorsk, după un atac cu două rachete

UPDATE 11 aprilie – 50 de morți, printre care 5 copii, și 100 de răniți după ce rușii au bombardat gara din Kramatorsk

Bilanțul atacului cu rachete rusești asupra gării din Kramatorsk a crescut la 50 de morți, dintre care cinci copii, potrivit Le Figaro. Numărul victimelor depășește 100 de persoane.

UPDATE 14:55 – Preşedintele Zelenski postează imagini din gara Kramatorsk

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a postat imagini pe Facebook, vineri, imediat după atac. Acesta a anunțat că „invadatorii“ au lovit gara Kramatorsk, unde mii de ucraineni paşnici aşteptau evacuarea.

„Poliţia şi salvatorii sunt deja la faţa locului“, a spus Zelenski.

„Neavând puterea şi curajul să ne înfrunte pe câmpul de luptă, distrug cinic populaţia civilă. Acesta este răul care nu cunoaşte limite. Şi dacă nu este pedepsit, nu se va opri niciodată“, deplânge liderul de la Kiev.


UPDATE: 14:50 – Cel puțin 39 de oameni au murit, inclusiv patru copii, anunță SBU

Cel puțin 39 de persoane, inclusiv, patru copii au fost ucise în atacul cu rachete de vineri, la Gara din Kramatorsk, potrivit anunțului făcut de Serviciile ucrainene de securitate SBU, revizuind în creştere bilanţul atacului.

Cel puțin 35 de oameni au fost uciși, iar alți 100 au fost răniți după ce trupele ruse au atacat cu două rachete gara orașului Kramatorsk, din estul Ucrainei. Un voluntar umanitar care participa la evacuarea corpurilor a declarat pentru AFP că cel puțin 35 de oameni și-au pierdut viața vineri.

La rândul său, un jurnalist AFP, prezent la fața locului înainte de atac, a văzut cel puţin 20 corpuri în saci mortuari, sub prelate. Acesta a constatat că sute de oameni sperau să părăsească oraşul – ameninţat de o ofensivă rusă majoră – cu un tren.

Oleksandr Kamîşin, directorul companiei feroviare ucrainene Ukrzaliznytsia, evocă 30 de morți și cel puțin 100 de răniți. Acesta denunță un „atac deliberat“ într-o postare pe Telegram.

În fața gării, patru mașini au fost arse, interiorul și intrarea în gară fiind acoperite de sânge. Dâre lungi de sânge se întindeau pe toruar, după cum se poate observa și în poze. Rânduri de bănci au fost carbonizate.

Pe esplanada din faţa gării se puteau vedea resturi dintr-o rachetă pe care scria, în rusă, „pentru copiii noștri“. Esplanada şi împrejurimile gării erau acoperite de bagaje abandonate, fragmente şi cioburi.

Imaginile atrocităților pot fi văzute AICI.

Citește și: Bilanț război Rusia-Ucraina. ONU: Aproape 3.500 de civili au fost uciși de la începutul invaziei

„Poliţia şi salvatori rapotrează zeci de morţi şi răniţi“

Camioane ale armatei au evacuat cadavrele, depuse în faţa unor magazine ale gării, transmite un corespondent AFP.

„Două rachete au căzut în Gara din Kramatorsk“, a anunțat inițial compania feroviară ucraineană Ukrzaliznytsia.

„Zeci“ de oameni au fost uciși, potrivit şefului administraţiei militare regionale Doneţk, Pavlo Kirilenko, într-un atac cu două rachete în gara din Kramatorsk, a anunțat vineri directorul sstemului feroviar ucrainean, Oleksandr Kamîşin, într-o postare pe Telegram.

„Fascişti ruşi au lovit gara Kramatorsk într-un atac cu rachete (de tip) Iskander“, acuză Kirilenko.

„Poliţia şi salvatori rapotrează zeci de morţi şi răniţi“, anunță el.

În momentul atacului cu rachete, mii de oameni se aflau în gară în vederea evacuării din regiunea Doneţk către regiuni mai sigure din Ucraina, subliniază Pavlo Kirilenko.

„Raşiştii (fascisşti ruşi) ştiau bine unde să lovească şi ce voiau. Ei vor să ia ostatici cât mai mulţi oameni paşnici posibil. Ei vor să distrugă orice este ucrainean“, denunță șeful administraţiei militare regionale Doneţk.

Citește și: