Rușii continuă atacurile în estul Ucrainei. Încă o gară a fost bombardată: „Vizează infrastructura feroviară”

Rușii continuă atacurile în estul Ucrainei. Încă o gară a fost bombardată: „Vizează infrastructura feroviară”

O gară din estul Ucrainei a fost lovită de bombardamentele rusești, a declarat luni președintele companiei de căi ferate de stat din Ucraina, fără a furniza o locație anume. Astfel că un număr de cinci locomotive au fost avariate, a spus Kamyshin, precum și mai multe șine și linii electrice, notează CNN.

O altă gară din Ucraina a fost bombardată

„Aseară, o altă gară din estul Ucrainei a fost bombardată de trupele ruse. Ei continuă să lovească, urmărind infrastructura feroviară. Nu există victime nici în rândul civililor, nici în rândul lucrătorilor feroviari. Dar acesta este doar fier, îl vom restabili”, a declarat președintele Oleksandr Kamyshin pe Telegram.

O gară din Kramatorsk, din estul Ucrainei, care era folosită de civili care încercau să ajungă în siguranță, a fost lovită vineri de o rachetă rusă, au declarat autoritățile. Cel puțin 57 de persoane au fost ucise și 109 au fost rănite în atacul de duminică, potrivit Pavlo Kyrylenko, șeful administrației militare regionale Donețk.

Oglindind legăturile recente ale uciderii fără discernământ de civili în suburbia Buca din Kiev, Ministerul rus al Apărării a declarat vineri că lovitura cu rachetă a fost o „provocare” și a dat vina pe forțele ucrainene.

Ofensiva rusă în Donbas „a început deja”

Cea mai recentă ofensivă a Rusiei în regiunea Donbas de est a început, a declarat luni un înalt oficial ucrainean, avertizând că Rusia continuă să adune forțe acolo.

„Din punctul meu de vedere, această mare ofensivă (în estul Ucrainei) a început deja. Trebuie să înțelegem că nu va fi repetarea zilei de 24 februarie, când au început primele lovituri aeriene și explozii și am spus: „Războiul a început”. Marea ofensivă de facto a început deja”, a declarat Vadym Denysenko, un consilier al ministrului de interne al Ucrainei, la televiziunea națională.

Oficialii ucraineni și occidentali au declarat în ultimele zile că au observat mișcarea trupelor ruse în Donbas, în urma unor eșecuri majore pentru Moscova, în încercarea de a lua Kievul.

„Rușii își acumulează forțele. Ei continuă să-și redistribuie trupele și echipamentele în regiunile Donețk și Lugansk. Da, încă nu există bătălii majore despre care se discută atât de mult în ultimele zile. Dar, în general, am putea spune că ofensiva a început deja, a spus Denysenko.

Denysenko a remarcat exploziile peste noapte în regiunea Dnipropetrovsk și a spus că bombardamentele Harkovului, al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, au continuat și ele.

Serhii Haidai, șeful administrației militare regionale din Lugansk a Ucrainei, a declarat că autoritățile ucrainene organizează o „evacuare sporită” în Donbas, adăugând că mai multe trenuri de evacuare din Lugansk și Donețk sunt programate pentru 11 aprilie.

Citește și: