Mesajul bizar scris pe racheta care a ucis 50 de oameni în gara din Ucraina. Aceste cuvinte au îngrozit o lume întreagă

Mesajul bizar scris pe racheta care a ucis 50 de oameni în gara din Ucraina. Aceste cuvinte au îngrozit o lume întreagă

Gara din Kramatorsk, estul Ucrainei, a fost ținta unui atac al rușilor cu rachete, vineri, 8 aprilie. Și-au pierdut viața zeci de civili care încercau să plece cu trenul în zone mai sigure, iar alte zeci de persoane au fost rănite. Imaginile surprinse de autorități și martori au făcut înconjurul lumii, fiind încă o dovadă a ororilor comise de Rusia în țara vecină. Șocant este că pe una dintre cele două rachete era scris un mesaj uluitor.

Ce era scris pe una dintre rachetele care au ucis 50 de oameni în gara din estul Ucrainei

Două rachete rusești Tochka-U au lovit gara din Kramatorsk, situată în partea de est a Ucrainei. Atacul îngrozitor s-a soldat cu cel puțin 50 de morți, dintre care cinci sunt copii. De asemenea, în jur de 100 de persoane au fost rănite. Iată ce au găsit ucrainenii inscripționat pe una dintre rachetele folosite la măcelărirea civililor din gara Kramatorsk. Mesajul soldaților ruși a îngrozit omenirea.

Atacul l-a îngrozit pe Volodimir Zelenski

Bombardarea civililor nevinovați, care doar încercau să plece în siguranță din estul Ucrainei, l-a șocat pe liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski. Președintele ucrainean a răbufnit la adresa armatei ruse, la adresa căreia a lansat acuzații dure.

„Neoamenii ruși nu renunță la metodele lor. Neavând puterea și curajul să ne înfrunte pe câmpul de luptă, ei distrug cu cinism populația civilă. Acesta este răul care nu cunoaște limite. Și dacă nu este pedepsit, nu se va opri niciodată”, a evidențiat Zelenski într-un mesaj pe Facebook, unde a atașat imagini și videoclipuri cu atacul din gara Kramatorsk.

Ucrainenii au găsit un mesaj șocant pe proiectil

Deși Moscova a negat orice responsabilitate pentru acest atac, explicând că nu mai utilizează rachete Tochka-U (Scarab B), de genul celor folosite în atac, există informații că le-ar fi testat chiar în luna februarie, în Belarusul aliat. Mai mult, s-a descoperit pe una dintre rachete un mesaj cutremurător! Era scris „Pentru copii” în limba rusă.

Guvernatorul regiunii, Pavlo Kirilenko, a mărturisit că mii de civili se aflau în gară în momentul atacului, pentru evacuarea lor în zone mai sigure ale Ucrainei. Unele surse că ar fi fost chiar 4.000 de oameni acolo, majoritatea femei, copii și bătrâni.

Ce au vrut să spună rușii prin aceste cuvinte

Mesajul „Pentru copii” (за детей), scris în limba rusă, ar face trimitere la ceea ce s-a întâmplat la Teatrul Dramatic din Mariupol, unde se adăposteau mai mult de 1.000 de civili. Clădirea a fost bombardată fără milă de soldații ruși.

La acea vreme, imaginile din satelit realizate de compania Maxar Technologies au arătat că în jurul teatrului din Mariupol era scris cu litere mari, vizibile din distanță, cuvântul „copii” (дети).

Citește și: