Rușii au jefuit școlile și spitalele din Kreminna, după ce au ocupat orașul

Rușii au jefuit școlile și spitalele din Kreminna, după ce au ocupat orașul

Trupele rusești fac ravagii în urma lor. Soldații au jefuit spitalele și școlile din orașul Kreminna, regiunea Luhansk. Și asta nu e nimic. Aceștia duc toate echipamentele confiscate pe teritoriul rusiei. Anunțul a fost făcut de șefului administrației regionale din Lugansk, Serghei Gaidai.

Gest revoltător al armatei rusești în Ucraina. Ce au făcut soldații

„După ocuparea orașului, orcii și-au atârnat cârpele și au înlăturat inscripția Glorie Ucrainei de pe fațada liceului militar regional Luhansk. Toate echipamentele moderne au fost duse în Rusia. În plus, au luat ce le-a plăcut din barăci, cantine, depozite. Rușii au cercetat fiecare centimetru al școlii. Rușii au fost șocați de dotarea spitalelor noastre, așa că nu au întârziat și în primele zile de ocupație au început să demonteze echipamentele și să le transporte în Rusia”, a declarat Serghei Gaidai, pe Facebook.

Kreminna care avea aproximativ 20.000 de oameni (înainte de război), este situat la câțiva zeci de kilometri nord-est de Kramatorsk, centrul administrativ al regiunii, și este o țintă strategică pentru Rusia.

Soldații lui Putin au reușit să pună mâna pe Kreminna abia la jumătatea lunii trecute. Oficialii au anunțat că mai mulți ucraineni au fost împușcați atunci, în încercarea lor de a părăsi orașul.

Ucraineni acuză trupele ruseștei că au jefuit chiar și centrala nucleară de la Cernobîl și hotelurile din jur, furând tot, de la lingurițe, la ibrice și furculițe. La o discuție ONU, reprezentantul Ucrainei a menționat despre adevăratul „eroism” al armatei ruse, care a fugit de lângă Kiev cu toalete și alte bunuri furate.

Soldații ruși au dat dovadă de reziliență într-o singură privință: retrăgându-se sub focul trupelor ucrainene, s-au încăpățânat să păstreze toată prada. Au lăsat în urmă muniție pentru a-și umple mașinile cu computere furate, televizoare, telefoane mobile, haine, covoare, mașini de spălat și chiar toalete”, a adăugat el.

Mai multe surse oficiale spun că militarii liderului de la Kremlin au organizat chiar și un bazar într-un oraș din Belarus pentru a vinde lucrurile confiscate. Cele mai obișnuite cazuri sun acelea în care soldații ruși ar fi furat bunurile pentru a le trimite înapoi acasă.

Citește și:
Etichete: