Rușii au distrus un depozit de petrol din estul Ucrainei: „Un incendiu puternic a cuprins uzina“

Rușii au distrus un depozit de petrol din estul Ucrainei: „Un incendiu puternic a cuprins uzina“

Rușii au bombardat și distrus un depozit de petrol din apropierea oraşului Dnipro, în estul Ucrainei, în noaptea de marți spre miercuri, au anunțat autorităţile locale, citate de AFP. Din fericire, nu au existat victime. „A fost o noapte dificilă. Inamicul a atacat pe cale aeriană şi a lovit un depozit de petrol şi o uzină de prelucrare“, a declarat miercuri guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, Valentin Reznicenko.

Depozit de petrol din estul Ucrainei, bombardat de armata rusă

După ce marți au lovit un rezervor de acid azotic în Lugansk, soldații ruși au bombardat și distrus, în noaptea de marți spre miercuri, un depozit de petrol din apropierea oraşului Dnipro, în estul Ucrainei, fără să provoace victime, au anunţat autorităţile locale.

„A fost o noapte dificilă. Inamicul a atacat pe cale aeriană şi a lovit un depozit de petrol şi o uzină de prelucrare. Depozitul este distrus, iar un incendiu puternic a cuprins uzina“ a spus guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, Valentin Reznicenko, pe contul de Telegram.

Acesta a precizat că „din fericire, nu sunt răniţi“, indicând ulterior că „incendiul a fost stins de către pompieri“ care „au luptat cu flăcările mai bine de opt ore“.

Mikola Lukaşuk, şeful consiliului regional din Dnipropetrovsk, a menționat că rușii au bombardat depozitul „marţi seara târziu“, la Novomoskovsk, 25 km nord-est de Dnipro.

„Inamicul vizează cu cinism ţinte civile“, a deplâns Lukaşuk, potrivit căruia „nu existau soldaţi ucraineni la obiectivul“ vizat de trupele lui Vladimir Putin.

Citește și: Trupele ruse au bombardat două școli din Chernihiv. Ucrainenii spun că civilii au devenit o țintă

Un alt incendiu a avut loc la un depozit de petrol din Belgorod

Dnipro, un oraş industrial cu un milion de locuitori, este traversat de Nipru, fluviul care separă estul Ucrainei de restul ţării.

Reamintim că, în urmă cu cinci zile, încă un incendiu a avut loc la un depozit de petrol din Belgorod. Atunci, rușii au dat vina pe atacurile aeriene ale armatei Ucrainei.

„Serviciile de urgență s-au deplasat la fața locului pentru a stinge focul“, transmitea săptămâna trecută guvernatorul regiunii, pe Telegram.

Citește și: