Incendiu la un depozit de combusibil în orașul rusesc Belgorod, lângă granița cu Ucraina VIDEO

Incendiu la un depozit de combusibil în orașul rusesc Belgorod, lângă granița cu Ucraina VIDEO

Un incendiu a izbucnit la o unitate de depozitare a combustibilului din orașul rus Belgorod, situat aproape de granița cu Ucraina, a declarat guvernatorul regional Vyacheslav Gladkov, la două zile după ce provincia a fost zguduită de explozii la un depozit de arme.

Incendiu puternic în Rusia, în oralul Belgorod, la un depozit de combusibil

UPDATE 11:50 Vineri, două elicoptere ale forțelor armate ucrainene au efectuat două lovituri aeriene la Belgorod, care au provocat un incendiu la depozitul de petrol al orașului. Opt rezervoare de combustibil sunt în flăcări într-un depozit de petrol din Belgorod, a declarat pentru TASS o sursă din serviciile de urgență.

„În prezent, sunt în flăcări opt rezervoare de combustibil cu un volum de 2.000 de metri cubi fiecare. Există pericolul de extindere a flăcărilor”, a spus sursa citată.

Ministerul Rusiei pentru Situații de Urgență a adăugat că contingentul de stingere a incendiilor a fost mărit la 170 de persoane și 50 de unități de echipamente.

Vineri, potrivit guvernatorului regiunii Vyacheslav Gladkov, două elicoptere ale forțelor armate ucrainene au efectuat două lovituri aeriene la Belgorod, care au provocat un incendiu la depozitul de petrol al orașului. Flăcările au cuprins rezervoarele de combustibil din depozit. Autoritățile orașului evacuează locuitorii din clădirile adiacente depozitului de petrol.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by stiripesurse.ro (@stiripesurse)

Știre inițială

Două persoane au fost rănite în incendiul de vineri, a declarat Gladkov pe Telegram, iar locuitorii de pe trei străzi ale orașului erau evacuați.

Gladkov a spus săptămâna aceasta că exploziile depozitului de arme sunt considerate a fi rezultatul unui alt incendiu, deși a spus că autoritățile regionale așteaptă confirmarea ministerului apărării, iar vineri dimineaţă a declarat, pe canalul său Telegram, că incendiul a fost cauzat de lovituri aeriene a două elicoptere ucrainene.

Ucraina nu și-a revendicat responsabilitatea pentru niciunul dintre incidente.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by stiripesurse.ro (@stiripesurse)

Știre în curs de actualizare

Citește și: