06 mai 2022 | 19:26

Rusia va rămâne în sudul Ucrainei „pentru totdeauna”, susține un oficial de la Kremlin

ULTIMA ORĂ
Rusia va rămâne în sudul Ucrainei

Un oficial de rang înalt din parlamentul rus a declarat vineri că Rusia va rămâne în sudul Ucrainei „pentru totdeauna”, vorbind în cadrul unei vizite în orașul Herson, controlat de Moscova.

Rusia are de gând să rămână pentru totdeauna în sudul Ucrainei

„Rusia este aici pentru totdeauna. Nu ar trebui să existe nicio îndoială în legătură cu acest lucru. Nu va exista nicio întoarcere în trecut”, a declarat Andrey Turchak, potrivit unui comunicat al partidului de guvernământ Rusia Unită.

„Vom trăi împreună, vom dezvolta această regiune bogată, bogată în moștenire istorică, bogată în oamenii care trăiesc aici”, a adăugat Turchak.

Turchak a anunțat, de asemenea, deschiderea unui centru de ajutor umanitar în Herson, pentru livrarea de alimente, medicamente și produse de primă necesitate.

A fost pentru prima dată când un oficial rus de rang înalt a indicat intențiile Moscovei de a rămâne prezentă pe teritoriul ucrainean.

Herson, primul oraș ocupat de forțele ruse

Herson a fost primul oraș important care a căzut în mâinile forțelor rusești după începerea operațiunii lor militare în Ucraina, la 24 februarie.

Luna trecută, armata rusă a declarat că a preluat controlul asupra orașului portuar Mariupol, situat în sudul țării, pe malul Mării Azov.

Herson suferă de o lipsă gravă de medicamente, bani și alimente de când forțele rusești au preluat controlul asupra orașului și a zonei înconjurătoare și au blocat aprovizionarea.

Turchak a declarat că Moscova va deschide un centru umanitar în oraș pentru livrarea de alimente, medicamente și produse de primă necesitate.

Rusia a blocat toată asistența umanitară, cu excepția celei proprii, pe care trupele o livrează în fața camerelor televiziunii de stat ruse și pe care mulți locuitori refuză să o accepte.

În ciuda afirmațiilor lui Turchak că Rusia va rămâne în sudul Ucrainei „pentru totdeauna”, oamenii lui Vladimir Putin au suferit o serie de eșecuri pe câmpul de luptă, iar Kherson, în sud, rămâne singurul oraș semnificativ pe care Moscova l-a capturat.

Kremlinul a recunoscut joi că partenerii occidentali ai Kievului au împiedicat un final rapid al campaniei Moscovei prin schimbul de informații și arme cu Ucraina, dar că acest lucru a fost ‘incapabil să împiedice realizarea’ operațiunii militare rusești.