Severodonețk este încercuit aproape în totalitate. Soldații ruși încearcă să ia cu asalt orașul

Severodonețk este încercuit aproape în totalitate. Soldații ruși încearcă să ia cu asalt orașul

Forțele rusești aproape că au înconjurat Severodonețk, cel mai estic oraș din Ucraina deținut de Kiev, și încearcă să îl ia cu asalt, a declarat vineri un oficial local.

Orașul Severodonețk, aproape să fie preluat de ruși

„Orașul este aproape înconjurat de trupele rusești și ale Republicii Populare (separatiste) Luhansk”, a declarat Oleksandr Striuk, șeful administrației militare din Severodonetsk, la televiziunea ucraineană. „Ei încearcă să ia cu asalt orașul prin satele din apropiere”, a spus el, indicând mișcări pentru un atac pe mai multe fronturi.

Cucerirea Severodonețkului ar fi un câștig major pentru armata rusă, care și-a reorientat eforturile pentru a cuceri întreaga regiune Donbas de est.

Forțele rusești aproape că au încercuit Severodonețk, cel mai estic oraș din Ucraina deținut de Kiev, și încearcă să îl ia cu asalt, a declarat vineri un oficial local.

El a precizat că, până în prezent, armata ucraineană a „respins aceste atacuri”, dar rușii au continuat să facă presiuni.

Orașul rezistă, dar se simte că ei încearcă să ocolească”.

Striuk a declarat că aproximativ 15.000 de persoane au rămas în Severodonetsk, care avea o populație de aproximativ 100.000 de locuitori înainte de război.

Rata de evacuare a încetinit, a spus el, cu „aproximativ 10 persoane pe zi care pot fi convinse să plece”.

Autoritățile regionale au îndemnat timp de câteva săptămâni oamenii să părăsească orașul, un centru industrial din regiunea ucraineană Lugansk. Acesta este despărțit de orașul vecin Lysychansk de râul Donets.

Ambele orașe sunt ținte cheie pentru armata rusă care avansează.

„Nu reuşim să convingem să plece decât zece persoane pe zi”, a spus el.

Citește și: