Rusia, cerere urgentă către Statele Unite: „Este inacceptabil”

Rusia, cerere urgentă către Statele Unite: „Este inacceptabil”

Ultimele vești venite din Ucraina au înfuriat Moscova. În timp ce se aflau la Kiev, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, și secretarul Apărării, Lloyd Austin, au anunțat un ajutor militar uriaș din partea Administrației Biden pentru țara condusă de Volodimir Zelenski, în lupta cu rușii. La fel a făcut și președintele Joe Biden.

Rusia solicită urgent SUA

Blinken și Austin s-au întâlnit, duminică, 24 aprilie, cu liderul de la Kiev, ministrul de Externe, Dmitro Kuleba, ministrul Apărării, Oleksi Reznikov, și ministrul de Interne, Denis Monastrysky. Întrevederea a durat circa 90 de minute, timp în care oficialii americani au anunțat un ajutor militar de 700 de milioane de dolari din partea SUA pentru Ucraina. Kremlinul a luat imediat atitudine.

Moscova este deranjată de acțiunile americanilor în Ucraina

Oamenii lui Vladimir Putin au trimis o notă Washingtonului prin care cer încetarea livrării de arme Ucrainei, a anunțat ambasadorul rus în SUA, Anatoli Antonov, într-un interviu pentru televiziunea Rusia 24. Potrivit acestuia, furnizarea de muniții Ucrainei nu contribuie la găsirea unei soluții diplomatice și la rezolvarea ei.

„800 de milioane de dolari pentru arme livrate de Washington Kievului. Este o sumă enormă, care nu contribuie la găsirea unei soluții diplomatice, la rezolvarea situației. Am transmis o notă – da, am subliniat că este inacceptabil ca Statele Unite să livreze arme Ucrainei și am cerut încetarea acestei practici”, a afirmat diplomatul rus, scrie Agenția de presă TASS.

Ambasadorul rus în America face acuzații grave

Anatoli Antonov a continuat seria acuzațiilor la adresa SUA, explicând că „încearcă să ridice miza și mai mult și să agraveze situația”.

„Obiectivul este să împiedice – cum au declarat deschis senatorii americani – Rusia să stea ferm pe propriile picioare, ca interesele Rusiei să fie respectate în lume, ca vocea Rusiei să fie auzită”, a susținut ambasadorul rus.

Potrivit Politico.com, ambasadorul Rusiei în Statele Unite nu poate avea întâlniri cu înalți oficiali de la Casa Albă sau de la Departamentul de Stat. Nu poate convinge parlamentarii americani să-l vadă, cu atât mai puțin să facă o fotografie. Nici măcar liderul rus Vladimir Putin nu vorbește cu el. Cei doi nu au vorbit nici măcar în ultimele săptămâni, de când Rusia poartă un război complet în Ucraina – o „operațiune militară specială”, așa cum o numește cu respect Antonov, în conformitate cu cerințele Kremlinului.

Liderul de la Casa Albă trimite ajutoare constant

Reamintim că președintele american Joe Biden a anunțat, joi, un nou ajutor militar, în valoare de 800 de milioane de dolari, pentru a echipa armata ucraineană cu artilerie grea, obuziere și drone tactice. Primul astfel de pachet, livrat la 13 aprilie, a inclus sute de vehicule blindate și elicoptere Mi-17.

Citește și: