15 iun. 2022 | 11:10

Rusia, amenințare către Europa: Ar putea fi pulverizată într-o apocalipsă nucleară

ULTIMA ORĂ
Rusia, amenințare către Europa: Ar putea fi pulverizată într-o apocalipsă nucleară

Rusia a avertizat că Europa va „dispărea” într-o apocalipsă nucleară, în cea mai recentă amenințare a Kremlinului la adresa țărilor care furnizează arme Ucrainei.

Amenințări cu bomba nucleară

Declarațiile lui Viacheslav Volodin, liderul Dumei de Stat, vin după ce fostul ministru de externe polonez Radoslaw Sikorski a declarat că aliații occidentali ar putea trimite mai multe arme Kievului.

Sikorski a susținut că președintele rus Vladimir Putin a încălcat Memorandumul de asigurare a securității de la Budapesta din 1994, care justifică furnizarea de arme nucleare de către Occident.

De asemenea, Sikorski a declarat pentru postul de televiziune ucrainean Espreso TV că armele ar „oferi Ucrainei oportunitatea de a-și apăra independența”, deoarece Ucraina a renunțat la toate armele nucleare de la căderea Uniunii Sovietice prin Tratatul de neproliferare. Nuclear.

Volodin i-a avertizat pe europeni că vor avea probleme mult mai grave decât până acum

Volodin a criticat declarația polonezilor pe Telegram, potrivit The Sun: „Cu astfel de reprezentanți, europenii vor avea probleme mult mai grave decât au avut în ultima vreme: refugiați, inflație record, criză energetică”.

„Sikorski provoacă un conflict nuclear în Europa Centrală. El nu se gândește la viitorul Ucrainei sau la viitorul Poloniei. Dacă sugestiile sale vor fi îndeplinite, aceste țări vor înceta să mai existe, la fel ca și Europa”, a declarat Volodin.

„Sikorski și cei ca el sunt motivul pentru care Ucraina trebuie nu doar eliberată de ideologia nazistă, ci și demilitarizată, asigurând statutul de țară fără arme nucleare„, a mai spus liderul Dumei.

Medvedev a avertizat asupra venirii Apocalipsei dacă Ucraina va folosi rachete din Statele Unite
Comentariile lui Volodin vin după ce Dmitri Medvedev, unul dintre principalii aliați ai lui Vladimir Putin și fost președinte rus, a lansat o altă amenințare: „Călăreții Apocalipsei sunt pe drum”.

Medvedev, care este director adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat că Moscova va ataca orașele occidentale dacă Ucraina va folosi rachete furnizate de SUA.

El a scris săptămâna trecută: „Sunt adesea întrebat de ce postările mele de pe Telegram sunt atât de dure. Răspunsul este că îi urăsc. Sunt niște ticăloși și niște degenerați. Ne vor morți, vor moartea Rusiei. Dar, atâta timp cât sunt în viață, voi face tot ce pot pentru a-i face să dispară. ”