07 mart. 2022 | 11:42

Rompetrol, îngenuncheată de hackeri: ce trebuie să știi dacă vrei să alimentezi la pompă

ACTUALITATE
Rompetrol, îngenuncheată de hackeri: ce trebuie să știi dacă vrei să alimentezi la pompă

Săptămâna începe cum nu se poate mai rău pentru Rompetrol, unul dintre cele mai cunoscute și populare branduri de origine românească la nivel internațional. Se pare că hackerii au pus gând rău companiei.

Noaptea trecută, compania ar fi fost victima unor atacatori cibernetici.

Ce trebuie să știi, dacă alimentezi la Rompetrol

Dacă alimentezi mașina cu benzină sau motorină de la Rompetrol, trebuie să știi că benzinăriile funcționează, în continuare, într-un ritm normal și că ai la dispoziție și acum, atât plata în numerar, cât și opțiunea de a achita carburantul cu cardul.

„În cursul acestei nopți, Rompetrol s-a confruntat cu un atac cibernetic complex. Suntem în permanentă legătură cu Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) și împreună depunem toate eforturile pentru rezolvarea situației.

Pentru protejarea datelor, compania a sistat temporar funcționarea site-urilor și a serviciului Fill&Go, atât pentru flote, cât și pentru persoanele fizice. Activitatea benzinăriilor Rompetrol se desfășoară normal, clienții având la dispoziție opțiunea plății în numerar sau prin card bancar.

Menționăm că activitatea operațională a rafinăriei Petromidia nu este afectată.

Ne cerem scuze pentru inconveniențe”, au transmis reprezentanții companiei, pentru Hotnews.

De asemenea, informări în acest sens au venit și din partea Directoraului Național de Securitate Cibernetică. Cei de aici transmit că au fost notificați de către compania Rompetrol cu privire la un atac cibernetic complex care a avut impact asupra unor servicii.

„Pentru protejarea datelor, compania a sistat temporar funcționarea site-urilor și a serviciului Fill&Go, atât pentru flote, cât și pentru persoanele fizice. Activitatea rafinăriei Petromidia nu este afectată, iar activitatea benzinăriilor Rompetrol se desfășoară normal, clienții având la dispoziție opțiunea plății în numerar sau prin card bancar.

Echipa Directoratului se află în contact permanent cu organizația afectată pentru remedierea problemei, oferind asistența necesară în acest caz. Vom reveni cu detalii”, a transmis Directoratul.

În acest moment, la nivel regional se desfășoară o serie de atacuri cibernetice, pe fondul războiului desfășurat de Rusia în Ucraina. Liderii ucraineni au anunțat, la finele săptămânii trecute, faptul că duc un război cu rușii nu doar pe teren, ci unul hibrid, implicând și atacuri cibernetice.