07 mart. 2022 | 07:30

Hackerii Anonymous au făcut o nouă victimă printre autoritățile ruse: fostul KGB, pe butuci

ACTUALITATE
Hackerii Anonymous au făcut o nouă victimă printre autoritățile ruse: fostul KGB, pe butuci

Autoritățile ruse se străduiesc de mai bine de o săptămână să fac față valului de atacuri cibernetice asupra instituțiilor sale. Multe dintre site-urile importante, de la publicații de propagandă până la agenții de stat, toate au fost îngenuncheate de hackerii Anonymous.

La scurt timp după începerea războiului din Ucraina, hackerii din gruparea Anonymous au declarat război statului rus. Declarația cu pricina venea ca un avertisment pentru atacurile ce urmau să vină în zilele următoare, unul după altul, de la Agenția Spațială a Rusiei, până la FSB, urmașul bătrânului KGB.

Serviciul secret al Rusiei, offline

La momentul redactării acestui articol, site-ul FSB.ru continuă să fie offline, în urma unui atac inițiat de hackerii Anonymous, atac ce a fost confirmat pe contul de Twitter al grupării, prin anunțul de mai jos. Textul care a însoțit postarea a fost cât se poate de simplu, Bye (”La revedere”).

Ca referință, FSB este continuatorul bătrânului KGB, echivalentul Securității din România comunistă. Vladimir Putin a fost ofițer KGB și, ulterior, a ajuns la conducerea FSB-ului, înainte de a deveni premier sub președinția lui Boris Elțîn.

În ultimele zece zile, Rusia a suferit nu mai puțin de 2500 de atacuri cibernetice din partea hackerilor Anonymous, dar și a altor hacktiviști care, în acest fel, își manifestă suportul pentru dezastrul din Ucraina. Căderea website-ului FSB este doar cel mai recent atac după anunțul Anonymous din 25 februarie, când hackerii au confirmat că vor fi inițiate o sumedenie de atacuri atât asupra autorităților ruse, cât și a unor entități private care își demonstrează în mod regulat suportul pentru conducerea actuală de la Kremlin.

Pe de altă parte, rușii au început să îngenuncheze propriile site-urile ale organizațiilor și companiilor ruse care postează mesaje pro-ucrainiene, cum s-a întâmplat cu Lukoil, în urmă cu câtea zile.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele