19 sept. 2022 | 13:53

Românii se plâng de sărăcie, dar planifică vacanțe de lux: unde ne petrecem sărbătorile de iarnă – aceasta e dilema, nu criza economică

ACTUALITATE
Românii se plâng de sărăcie, dar planifică vacanțe de lux: unde ne petrecem sărbătorile de iarnă - aceasta e dilema, nu criza economică

Cu toții auzim în jurul nostru și simțim pe propria piele faptul că traiul de zi cu zi e din ce în ce mai scump, banii își pierd din valoare și viața, în general, e tot mai dificilă din perspectivă economică.

Chiar dacă majoritatea avem astfel de probleme, nu puțini sunt românii care planifică vacanțe de lux pentru sezonul rece.

În pofida faptului că ne confruntăm cu o inflație de peste 15%, potrivit celor mai recente date ale Institutului Național de Statistică (INS), iar scumpirile sunt practic la ordinea zilei, nu ne uităm la bani când vine vorba despre a ne simți bine.

Mulți conaționali de-ai noștri și-au făcut deja planul pentru sărbătorile de iarnă și deși ai fi tentat să crezi că vom sta cu toții acasă, cu ochii pe contor sau pe calorifer, nici vorbă de așa ceva!

O fi criză energetică, o fi și criză economică, dar măcar de sărbători să petrecem așa cum ne dorim – aceasta pare să fie deviza celor mai mulți dintre noi.

Se pare că românii au dat năvală încă din iulie să rezerve pachete turistice pentru sezonul rece, iar printre destinații avem și stațiuni de top, din țări recunoscute la nivel global pentru pârtiile de ski, cum ar fi Austria. Totuși, mulți români pleacă și-n Republica Dominicană, dar și la vecinii bulgari, care s-au dezvoltat enorm în ultimii ani în turismul din sezonul rece!

Deși o ducem tot mai greu cu banii, o vacanță în străinătate, de Crăciun sau Revelion, e chiar accesibilă

Conform consultanților touroperatorului IRI Travel, iată cât costă o vacanță de cinci nopți în Bulgaria, de Crăciun, în perioada 22.12 – 27.12.2022:

-Hotel 3*: 101 euro/ pers./ sejur 5 nopți cu mic dejun
-Hotel 4*: 141 euro/ pers./ sejur 5 nopți cu mic dejun
-Hotel 5*: 249 euro/ pers./ sejur 5 nopți cu mic dejun
-284 euro/ pers./ sejur 5 nopți cu mic dejun și Cină de Crăciun.

Avem și ofertele pentru noaptea dintre ani, petrecută tot la vecinii noștri bulgari. Mai jos regăsim ofertele de preț pentru un sejur în perioada 28.12 – 02.01.2023, deci tot de nopți:

-Hotel 3*: 185 euro/ pers./ sejur 5 nopți cu mic dejun
-Hotel 4*: 220 euro/ pers./ sejur 5 nopți cu mic dejun
-305 euro/ pers./ sejur 5 nopți cu mic dejun și Cină de Revelion
-Hotel 5*: 525 euro/ pers./ sejur 5 nopți cu mic dejun și Cină de Revelion.