Românii cu pensii de până în 1300 de lei îți arată ce înseamnă sărăcia din țara noastră, de fapt

Românii cu pensii de până în 1300 de lei îți arată ce înseamnă sărăcia din țara noastră, de fapt

Traiul decent este un vis îndepărtat pentru foarte mulți români. Mulți dintre ei sunt nevoiți să supraviețuiască din sume modice, de până în 1300 de lei pe lună, iar cei mai mulți sunt pensionari.

Foarte mulți pensionari din România sunt forțați de circumstanțe să trăiască din sub 1300 de lei pe lună. Aceștia au activat la Cooperativa Agricolă de Producție sau CAP pentru peste 40 de ani, iar dacă au noroc să fie împreună doi, mai au o șansă să nu moară de foame. În momentul în care unul din doi s-a stins însă din viață, l-a condamnat și pe celălalt, după cum atrage atenția Antena 3.

Sărăcia reală din România, pensionarii cu 1000 de lei

Un cuplu din comuna Lunca din județul Botoșani duce o viață grea. Ea primește 1000 de lei pe lună. El are o pensie de 1300 de lei. Din cei 2300 de lei care le intră în casă, nu se descurcă foarte ușor, chiar dacă facă economii. Din păcate, în fiecare iarnă, trebuie să plătească 1800 de lei pe o mașină de lemne.

„Cum putem. Aşa facem economie, trebuie să rupem de aici să le iei pe astea mai puţine ca să poţi să le iei, că dacă nu ajung banii, ce facem din pensie în pensie. Bani împrumut cine îţi dă? Nu-mi dă nimeni”, a declarat bărbatul pentru Antena 3 CNN.

„O să facem un borş zeamă cum se spune cu carne de pasăre, sarmale, piftie, din astea aşa. Nu ne permitem cam toate, că de unde bani, ce să faci cu cele 10 milioane ale mele dacă dau trei sau patru milioane pe pastile, ce ne mai rămâne? Cu ce mai trăieşti. Asta e. Ne descurcăm cu chibzuinţă cum s-ar spune. Rupem de aici, punem dincoace, ce să facem, înainte”, a explicat femeia când a fost întrebată cum se vor descurca de Crăciun.

Statul român nu face prea multe pentru acești oameni, dar ministrul Muncii și Solidarității Sociale a explicat că va oferi un ajutor de 1000 de lei celor cu pensii de sub 1500 de lei. Banii vor fi acordați în două tranșe, în ianuarie și în septembrie. ”Sumele vor fi înscrise separat pe cuponul de pensie, astfel încât seniorii României să regăsească aceste sume acolo și să le fie simplu de identificat”, a explicat oficialul.