Vestea proastă a dimineții pentru acești pensionari: îngheață pensiile în 2023, nu se majorează pentru toată lumea

Vestea proastă a dimineții pentru acești pensionari: îngheață pensiile în 2023, nu se majorează pentru toată lumea

La aproximativ o săptămână după ce s-a anunțat cu surle și trâmbițe majorarea tuturor pensiilor din România începând cu 1 ianuarie 2023, încep să apară detaliile de fond ale anunțului cu pricina. Cu această ocazie, aflăm că foarte mulți români, de fapt, vor avea pensiile înghețate.

Prin intermediul unei Ordonanțe de Urgență ce urmează să fie adoptată în următoarele zile, se pregătește o lovitură dureroasă pentru mai multe categorii de pensionari. Aceștia din urmă nu vor avea parte de creșterea pensiilor. Este vorba de un procent semnificativ dintre cei care, la această oră, se bucură de pensii speciale. Ei nu se vor bucura de indexarea veniturilor cu inflație, nici măcar cu cele aproximativ 12,5% anunțate de autorități.

Care pensii vor fi înghețate în 2023

Conform datelor obținute de știripesurse.ro, un nou OUG prevede ca pensiile următoarelor categorii de pensionari să fie înghețate anul viitor, să rămână la valoarea actuală. Este vorba de:

1. Pentru personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România: în anul 2023, pensiile de serviciu stabilite în condiţiile legii nu se actualizează cu rata medie anuală a inflaţiei.