Scandal în Parlament, în timp ce ministrul Finanțelor dădea explicații despre scumpirile extreme: „Eu nu mint. Niciodată. Mă lăsați să termin speech-ul?”

Scandal în Parlament, în timp ce ministrul Finanțelor dădea explicații despre scumpirile extreme: „Eu nu mint. Niciodată. Mă lăsați să termin speech-ul?”

A fost circ mare în Parlamentul României! Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu (PSD), a venit cu explicații în plenul Camerei Deputaților despre dobânzile foarte mari la care se împrumută țara noastră, dar și despre măsurile pe care le ia România în fața valului uriaș de scumpiri. Oficialul a făcut o serie de acuzații la fosta guvernare PNL-USR-UDMR, moment în care cineva din sală i-a reproșat că minte.

Scandal în plenul Camerei Deputaților din cauza scumpirilor

Aflat în Parlament, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a dat explicații despre dobânzile foarte mari la care se împrumută România, dar și despre măsurile pe care le ia clasa politică privind scumpirile extreme. Potrivit acestuia, „deficite imense” au fost moștenite de la fosta guvernare PNL-USR-UDMR.

„Am preluat o situație foarte complicată, nu aș vrea să mă refer la ipocrizia celor dinainte, dar situația complicată înseamnă moștenire, deficite imense, datorie publică crescută, o inflație care s-a triplat într-un singur an în 2021, când era și USR la guvernare, dobânzi care s-au dublat într-un an, tot în 2021”, a precizat Câciu.

Măsuri luate de Guvern pentru economia României

Ulterior, ministrul Finanțelor a adăugat că măsurile luate de actuala coaliție aflată la putere se văd deja. Efectul îl vedem în creșterea economică pe trimestrul I, a explicat oficialul PSD.

„Criza prețurilor la energie o cunoașteți cu toții, gestionarea acestei situații cu privire la oferta diminuată de energie, conflictul din Ucraina care a generat șocuri pe lanțurile de aprovizionare cu combustibili, toate aceste elemente au condus guvernul în a lua măsuri adaptive, dinamice pentru a sprijini economia României.

Efectul îl vedeți în creșterea economică pe trimestrul I. Creșterea economică nu se face din birou și nu a făcut-o nici Guvernul. A făcut-o parteneriatul dintre Guvern și mediul de afaceri și le mulțumesc antreprenorilor pentru faptul că au înțeles că suntem solidari cu aceștia și că încercăm să sprijinim cu stimuli economici concreți, cu bani în economie. Acest lucru s-a întâmplat în trimestrul I, se întâmplă și în continuare. Evident, acest pachet de sprijin cu care am venit necesită o presiune pe deficit, de aceea Guvernul a și luat măsura să diminueze cheltuielile bugetare cu minim 10%”, a susținut Adrian Câciu.

Ministrul Finanțelor, făcut mincinos

Explicațiile oferite de ministrul Finanțelor nu au fost pe placul opoziției din sală, Adrian Câciu fiind acuzat că minte. Însă, oficialul român a dat imediat replica: „Domnu’ deputat, eu nu mint. Niciodată! Am un mare defect… Dvs. vreți poate să manipulați! Mă lăsați sa-mi termin speech-ul?”.

Uniunea Salvaţi România a solicitat ca ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, să vină în plenul Camerei Deputaţilor, la „Ora Guvernului, ca să detalieze măsurile de oprire a scumpirilor. Dacă acesta nu se prezenta, parlamentarii USR amenințaseră cu o moţiune simplă împotriva oficialului PSD.

Citește și: