ROG FLOW Z13, o tabletă pentru mai multe scenarii de gaming

ROG FLOW Z13, o tabletă pentru mai multe scenarii de gaming

În mod normal, asociem ideea de gaming fie cu o consolă conectată la un televizor, cu un PC cu monitor preferabil cât mai mare sau cu un telefon mobil dotat cu un hardware performant adecvat. Dar câți dintre voi s-au gândit vreodată, când au văzut primele tablete, că va veni o zi când acestea vor fi capabile să ofere performanțe de gaming superioare multor desktop-uri sau laptopuri? Când ideea de dispozitiv de gaming cu o tabletă subțire și elegantă, gamerii nu mai sunt nevoiți să aleagă între putere și portabilitate.

Să joci cele mai recente jocuri AAA în condiții de mobilitate este azi un scenariu aproape banal, grație unor dispozitive precum noua tabletă de gaming ROG FLOW Z13. Această tabletă cu Windows 11 oferă o experiență de gaming la fel de impresionantă ca dotarea sa hardware. Cu un procesor Intel Core i7-12700H cu 14 nuclee și un GPU NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti, cea mai puternică tabletă de jocuri cunoscută de gamer vine cu un ecran superb, cu panou 4K la 60Hz, totul într-o carcasă foarte ușoară, de numai 1,1 kg.

Oscar pentru scenarii de gaming

FLOW Z13 pleacă acasă cu o binemeritată statuetă de aur, pe care o obține pentru versatilitatea și varietatea scenariilor de utilizare pe care le permite. O poți utiliza drept tabletă obișnuită, pentru a naviga pe internet sau pentru a te uita la Netflix sau pentru a juca jocuri mobile pe ecranul tactil. Dar aspectul revoluționar survine atunci când vine vorba de productivitate, dispozitivul excelând în modul clamshell, atunci când folosești suportul cu picior și tastatura inclusă.

Vei obține un echipament de gaming de ultimă generație pentru cele mai recente jocuri AAA conectând un monitor extern, un mouse și orice alte periferice, cum ar fi un controler Xbox. Pentru crearea de conținut, poți folosi intrările/ieșirile externe robuste cu o unitate externă opțională XG Mobile, pentru a asocia monitoare suplimentare, rețea ethernet sau accesorii USB suplimentare. Poți, de asemenea, să profiți de puterea XG Mobile, care vine cu plăci video până la GeForce RTX 3080 Ti pentru sarcini intense, cum ar fi redarea video sau 3D.

Scenariile multiple disponibile reprezintă cea mai importantă caracteristică a lui FLOW Z13. Conceptul „un singur dispozitiv, joc infinit” oferă o experiență de divertisment/creație mai bună decât tabletele obișnuite.

Iată câteva exemple de scenarii numeroase disponibile cu FLOW Z13:

  • Scenariul 1 – Tastatură și mouse: Un port USB-A și conectivitatea wireless îți permit să conectezi fără probleme mouse-ul preferat, iar capacul ecranului se transformă într-o tastatură complet funcțională.
  • Scenariul 2 – Controler: Dacă este compatibil cu PC, îl poți utiliza cu FLOW Z13. Cu mai multe controlere, poți lua jocurile în deplasare cu prietenii, pentru o acțiune clasică cu ecran divizat, cu până la 4 controlere în același timp pe un singur dispozitiv.
  • Scenariul 3 – Tactilitate: Ecranul tactil de 13 inchi poate rula jocurile tale preferate compatibile cu dispozitivele mobile și tactile. Sau poți pur și simplu să te uiți pe Netflix sau pe YouTube. Controlul tactil va fi întotdeauna precis și receptiv.
  • Scenariul 4 – Multitasking: Vrei multitasking cu două monitoare externe? Lasă cele două porturi USB Type-C să facă treaba pentru tine. Și există un port USB Type-A suplimentar pentru dispozitivele cu lățime de bandă mai mică.
  • Scenariul 5 – Creare de conținut cu steroizi: Chiar dacă FLOW Z13 este suficient de puternică pentru majoritatea scenariilor, prin cuplarea unui GPU extern XG Mobile, poți crește puterea grafică și conectivitatea pentru selectarea porturilor cu o singură conexiune simplă.
  • Scenariul 6 – Mai multe posibilități (editare de muzică): FLOW Z13 poate profita de puterea sa la nivel de desktop și de portabilitatea la nivel de tabletă pentru a deveni o stație mobilă de vis pentru DJ. Conectează pur și simplu controlerul tău de DJ, cum ar fi un Pioneer DDJ-400, la acest leviatan portabil, pentru a deveni vedeta spectacolului. Un singur dispozitiv, posibilități nelimitate.

Design flexibil

Deși moștenește elemente de la predecesoarea sa ROG Mothership, designul lui FLOW Z13 este inspirat de retro-futurism, încorporând aspectul navelor spațiale futuriste în carcasa dispozitivului. Pentru a crea o estetică Sci-Fi pe panoul dorsal, ASUS a folosit un aliaj de aluminiu 6063 de înaltă densitate. După multe experimente, 39 de procese diferite, inclusiv 10 tăieturi CNC de precizie cu 2 straturi de anodizare, a rezultat un model spațial unic.

Inspirația spațială este reflectată clar pe fereastra de sticlă din spate, cu iluminare RGB. Această fereastră frezată CNC îți permite să vezi direct placa de bază a tabletei și oferă componentelor de dedesubt mai mult spațiu decât modelele tradiționale. Carcasa în sine este acoperită cu modele inspirate de nave spațiale, iar suportul încorporat poate fi deschis la 170 de grade, asigurând unghiuri optime de vizualizare, rămânând în același timp stabil și robust.

Fereastra de afișare convexă oferă o iluminare RGB de accent superbă și permite dispunerea componentelor cipurilor pe ambele părți ale plăcii de bază pentru a obține performanțe mai mari, în pofida spațiului limitat al unui dispozitiv de 13 inchi. Includerea acestei ferestre a permis utilizarea pe placa de bază a unor componente mai mari decât cele normale, permițând obținerea unor performanțe mai mari cu un dispozitiv atât de mic.

Portabilitate excelentă

Z13 este ușor ca proverbiala pană, cântărind doar 1,1 kg și având o grosime de numai 12 mm. Această carcasă extrem de ușoară înseamnă că Z13 este excepțional de portabilă, încăpând chiar și în genți și cutii de transport mici. Adaptorul cu încărcare PD de 100 W inclus cântărește doar 300 g, dar, în ciuda dimensiunilor sale subțiri, suportă tehnologia de încărcare rapidă, care poate aduce Z13 la 50% din baterie în doar 30 de minute.

Tastatură și controler RGB pentru jocuri

FLOW Z13 a fost proiectată cu gândul la versatilitate. Pentru o experiență tradițională de gaming pe PC, conectează-ți mouse-ul wireless preferat și folosește-l cu tastatura inclusă în pachet. Cu N-key rollover, o cursă a tastelor de 1,7 mm și o singură zonă RGB cu suport Aura Sync, tastatura are același set de caracteristici premium ca și celelalte laptopuri ROG. Pentru jocurile suportate, FLOW Z13 se conectează, de asemenea, fără probleme cu controllere wireless pentru o nouă abordare a jocurilor ultra-portabile. Că tot am vorbit de jocuri, trebuie neapărat menționat că vei avea acces nelimitat la peste 100 de jocuri PC de înaltă calitate pe Windows 11. Un abonament de o lună la Game Pass este inclus odată cu achiziționarea dispozitivului tău. Cu jocuri adăugate în permanență, vei avea mereu ceva nou de jucat.

Sunet fără compromis

Difuzoarele Dual Smart Amp cu suport Hi-Res Audio și Dolby Atmos oferă un sunet stereo excelent pentru conținutul tău preferat. Pentru comunicațiile vocale, o matrice de 3 microfoane și AI Noise Cancelation menține comunicațiile clare atât pentru tine, cât și pentru coechipierii tăi, chiar și în medii zgomotoase.

Chiar și într-un format de tabletă de 13  inchi, FLOW Z13 nu a compromis experiența audio. Dispozitivul este prevăzut cu 2 difuzoare Smart Amp pe ambele părți ale ecranului (unul pe fiecare parte), asigurând un volum audio optim atunci când te bucuri de jocuri/divertisment. Tehnologia audio Dolby Atmos și Hi-res oferă o experiență audio mai clară și mai captivantă.

Atunci când ai nevoie să comunici, microfonul Hi SNR 3 array de lângă camera web captează cu ușurință sunetul, în timp ce anularea zgomotului asistată de AI face ca vocea ta și a colegilor tăi de echipă să fie puternice și clare chiar și în medii zgomotoase.

Îți recomandăm această tabletă de gaming, care se ridică peste nivelul de echipare hardware al multor laptopuri de gaming cu care ne-am mai întâlnit până acum. Formatul compact și portabilitatea excelentă extind considerabil aria de acțiune a gamerului, care , în loc să fie – vorba americanului – un cartof pe canapea, se poate acum juca la iarbă verde și aer curat. FLOW Z13 este „a breath of fresh air”, cum ar veni…

SPECIFICAȚII

Memorie 16 GB LPDDR5
Ecran 16:10
UHD (3840 x 2400) 60hz, DCI-P3 85%, 500 de niți, 1200:1
Gorilla Glass 5
CPU Intel Core i7-12700H
GPU NVIDIA GeForce RTX3050Ti (35W+5W)
SO Windows 11
Dimensiuni 302,8 x 204,8 x 12 mm
Greutate dispozitiv 1,1 kg
tastatură 310 g (o singură zonă RGB, cursă taste de 1,7 mm)
Cameră web Frontală:
foto: HD 720p cam (1280×720)
video: 720p video (1280×720) @30fps
Dorsală:
foto: 8MP 4K cam (3264 x 2448)
video: 8MP video (3264×2448) @15fps
Baterie 56 Whr
8h durată de viață a bateriei într-un scenariu de utilizare tipic
Adaptor 100W PD
Porturi IO 1 x Type-A suport USB2.0
1 x jack proprietar pentru eGPU & Power + Type-C suport
USB 3.2 (funcție completă pentru ieșire DP suport Gsync/ PD
intrare 20V/5A,100W_ieșire 5V/3A,15W)
1 x Type-C cu Thunderbolt4 (compatibil USB4,
DisplayPort 1.4, Power Delivery 3.0 (Intrare: 20V/5A,
Ieșire 5V/3A))
1 x jack audio combo: Mic-in și căști
1 x cititor de carduri SD (SD 4.0)
1 x tastă de alimentare cu cititor de amprentă
Stocare 512GB, 1TB SSD
Audio Două boxe cu tehnologie Smart Amplifier
Dolby Atmos
Certificare Hi-Res (TBD)
Matrice de microfoane cu AI Noise Cancellation
Suport Microsoft Cortana_Far Field
Citește și: