Acest producător încearcă terenul „în liga băieților mari”: tableta fold care ar putea fi un succes

Acest producător încearcă terenul „în liga băieților mari”: tableta fold care ar putea fi un succes

Piața dispozitivelor fold pare din ce în ce mai activă. Așadar, era doar o chestiune de timp până când toți producătorii tech aveau să se alinieze noului „trend”, încercând să depășească modelele create precedent.

Unul dintre acești producători este Asus. Gigantul tech a anunțat o nouă tabletă, cu o diagonală generoasă care, printre altele, este pliabilă.

Adio, clasic: Asus ți-a pregătit o tabletă pliabilă

Dacă în cazul telefoanelor, opțiunea fold este una inutilă (cred unii), în cazul tabletelor s-ar putea să reprezinte un adevărat succes, mai ales atunci când vorbim despre cele cu o diagonală mai mare. Cu ajutorul acestei caracteristici, utilizatorului i-ar putea veni mult mai ușor să o transporte, spre exemplu.

Noua tabletă, ce va fi, în mod evident, una dintre vedetele de la CES, tinde să înlocuiască laptop-urile clasice, reinventând modul în care interacționăm cu tabletele clasice. Display-ul acesteia are o diagonală de aproximativ 17 inch și este OLED.

Conform a ceea ce știm până acum, noua invenție ar avea capacitate de a înlocui un laptop de 12,5 inch, dacă i se atașează o tastatură.

Fără să fie pliat, display-ul măsoară 17,3 inch, cu ratio de 4:3. Mai mult, beneficiază de tehnologie QHD (2560 x 1920) și de o rată de refresh de 90 Hz. În cazul în care vă întrebați, tableta e compatibilă Dolby Vision.

ZenBook 17 Fold are o capacitate a bateriei de 75 Wh și, în plus, se conectează cu ajutorul WiFi 6E și Bluetooth 5.2, ceea ce nu sună deloc rău.

Și pentru că tot am ajuns la capitolul conectivitate, haideți să nișăm discuția și într-o altă direcție. De menționat că aceasta dispune de 4 port-uri Thunderbolt, pe USB-C, dar și un port pentru căști, de 3,5 mm.

Ce-i drept, nu este prima oară când un producător încearcă să creeze o tabletă pliabilă. Înainte de ASUS, Lenovo a anunțat ThinkPas X1. Aceasta nu s-a bucurat de succesul sperat de producător. Rămâne de văzut dacă Asus va reuși ceea ce n-a reușit Lenovo.

Citește și: