Rivalul Tesla ajunge și în Europa: când vei putea cumpăra modelele Lucid

Rivalul Tesla ajunge și în Europa: când vei putea cumpăra modelele Lucid

Producătorul de mașini electrice Lucid Group intenționează să lanseze sedanuri de lux în Europa.

Lansarea europeană a start-up-ului californian de mașini electrice Lucid Motors, anunțată anul trecut, devine concretă: pe 13 mai, producătorul își va deschide prima locație în Europa cu Lucid Studio de la Odeonsplatz din München. Se cunosc și primele prețuri pentru Germania.

În Germania, Olanda, Norvegia și Elveția, Lucid Air va fi lansat inițial în două versiuni, „Dream Edition Performance” (cunoscută și sub numele de Dream Edition P) și „Dream Edition Range” sau Dream Edition R. Ultima versiune se spune că are o autonomie WLTP estimată de peste 900 de kilometri – cu o putere de 696 kW și un cuplu de 1.390 Nm.

Dream Edition P ajunge la o putere de 828 kW cu același cuplu. Modelul de performanță este astfel cu 0,2 secunde mai rapid până la 100 km/h (2,7 în loc de 2,9 secunde), iar viteza maximă este aceeași pentru ambele modele la 270 km/h.

În Germania, Lucid Air este oferit pentru 218.000 de euro brut, indiferent de ce aleg clienții Dream Edition. În Olanda, modelul are un preț de 222.000 de euro (aici inclusiv TVA de 21 la sută), iar în Elveția (cu TVA de 7,7 la sută) prețul este de 199.000 de franci elvețieni. În Norvegia, Lucid cere 1,85 milioane de coroane pentru debutul său Stromer. Livrările sunt programate să înceapă la sfârșitul anului 2022.

Un nouă rival pentru europeni

Mai târziu în acest an urmează să fie anunțate prețurile pentru suplimentele care fac obiectul unei suprataxe. Și, de asemenea, prețurile de bază pentru celelalte echipamente de sub modelul de top Dream Edition: Lucid Air Pure urmează să înceapă de la aproximativ 100.000 de euro în Germania și Țările de Jos (sau 100.000 de franci sau 1 milion NOK). Variantele Touring și Grand Touring vor fi poziționate între Pure și Dream Edition.

Lucid continuă spunând că deținătorii de rezervări din cele patru piețe de lansare pot „solicita un upgrade al rezervării lor la un Air Dream Edition P sau Dream Edition R, cât timp este disponibil”.

Clienții vor putea experimenta în curând primul contact fizic cu modelul la München.

„Spațiul de vânzare cu amănuntul de lux” va invita clienții să „experimenteze marca și produsele sale în inima orașului vechi emblematic”, a spus Lucid. „Extinderea în Europa și decizia de a oferi Lucid Air Dream Edition pe această piață întărește poziția Lucid ca brand global și ne sprijină misiunea de a ridica standardele industriei vehiculelor electrice”, a declarat Zak Edson, vicepreședinte de vânzări și service.

Compania intenționează să deschidă studiouri și centre de servicii suplimentare în Germania, Țările de Jos, Norvegia și Elveția în 2022. În următorii ani, intenționează să adauge „alte piețe cheie pe continentul european”.

Citește și:
Etichete: