22 mai 2022 | 08:55

REVIEW Star Trek: Strange New Worlds. De ce este, până acum, cel mai bun serial recent marca Roddenberry

ACTUALITATE
REVIEW Star Trek: Strange New Worlds. De ce este, până acum, cel mai bun serial recent marca Roddenberry

Star Trek: Strange New Worlds este cel mai recent serial al vastei francize pe care a creat-o, în urmă cu zeci de ani, Gene Roddenberry.

Fiind un fan înrăit al francizei menționate anterior, nu aveam cum să ratez acest serial care, în definitiv, nu avea cum să facă mai mult rău decât au făcut ultimele filme și seriale din categoria Star Trek, referindu-mă, în acest caz, la cele recente.

Firește, așa cum menționam într-un articol anterior, din categoria eșecurilor aș scoate Star Trek: Picard, serialul menit să-ți activeze nostalgia, dacă ai urmărit cu drag Next Generation.

La fel ca Picard, Star Trek: Strange New Worlds „umblă”, la rândul lui, la nostalgia oricărui iubitor de SF, readucând la viață personaje clasice precum Căpitanul Pike, Nyota Uhura, Spock, însă și mulți-mulți alții.

Noii actori din Star Trek: Strange New Worlds fac cinste francizei

Desigur, nu vei vedea, ca în cazul Picard, aceiași actori interpretând celebrele roluri, dintr-un motiv foarte simplu: unii nu mai trăiesc, iar alții sunt prea în vârstă pentru asta. În schimb, vei vedea un Căpitan Pike interpretat de Anson Mount, dar și un Spock „readus la viață” absolut senzațional de nepotul regretatului Gregory Peck, Ethan Peck, cel din urmă continuându-și rolul început în Discovery, întocmai ca Mount.

Trebuie să recunosc că surprizele absolute au fost reprezentate de actrițele Celia Rose Gooding (Uhura) și Jess Bush (asistenta Christine Chapel). Cele două actrițe își interpretează rolurile atât de bine încât nu te poți abține să nu zâmbești de fiecare dată când apare oricare dintre ele într-un cadru. În timp ce noua și simpatica Uhura ne arată latura ei vulnerabilă, Bush pare să o intepreteze pe Majel Barrett, intepretând-o pe asistenta Chapel.

Cât despre scenariu, Star Trek: Strange New Worlds reusește să reînvie „poveștile cu tâlc” de altădată, cele care sunt, în esență, inima Star Trek. Câteva lecții de viață, presărate cu mult umor de situație.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele