10 mart. 2022 | 14:55

Căpitanul Pike se întoarce în Strange New Worlds: un nou serial Star Trek, la orizont

ACTUALITATE
Căpitanul Pike se întoarce în Strange New Worlds: un nou serial Star Trek, la orizont

Universul Star Trek urmează să se îmbogățească cu un nou serial, de data aceasta concentrat integral pe aventurile căpitanului Christopher Pike, cel care, ulterior, a fost înlocuit, în „Original Series”, cu legandarul James T. Kirk, interpretat, la vremea respectivă, de William Shatner.

Primul trailer a fost lansat aseară, pe canalul oficial de YouTube al Paramount, ulterior devenind indisponibil, din motive total necunoscute – nu suficient de repede încât să nu fie copiat și republicat de alți utilizatori ai platformei, însă.

„Star Trek: Strange New Worlds” oferă acum speranțe fanilor devotați ai francizei Trek, mai ales după ultimele eșecuri, în ceea ce privește adaptările de televiziune recente.

Capitanul Pike, interpretat de Anson Mount, și-a făcut apariția, pentru prima oară, în „Star Trek Discovery”. Cea mai nouă producție țințește să-l scoată din postura de personaj secundar și să-l așeze și la propriu, și la figurat, la „cârmă”.

Din distribuție mai face parte, de asemenea, și Ethan Peck, cel pe care l-am putut vedea tot în Discovery, interpretând rolul lui Spock și încercând să egaleze performanțele predecesorului său, Leonard Nimoy.

Ce știm, până acum, despre „Star Trek: Strange New Worlds”

Cu toate că producția pentru filmul serial „Strange New Worlds” este deja începută, fiind lansat, ca atare, inclusiv un trailer, o dată exactă de lansare nu a fost anunțată. Ceea ce știm este că vom putea vedea serialul cândva anul acesta.

Fanii au deja așteptări colosale de la noul serial, sperând ca, măcar de data aceasta, spiritul Star Trek să fie inclus în scenariu și producție.

Singurul serial care a reușit, în ultima vreme, cât de cât, să readucă vibe-ul de odinioară, a fost „Picard”, însă nu din motivele care ar trebui. Orice fan al „Next Generation” va aprecia, în primul rând, „readucerea la viață” a unor personaje care sunt jucate de actorii care le-au consacrat. În ceea ce privește scenariul, părerile au fost, însă împărțite.

Rămâne de văzut cum va reuși (și, mai ales dacă va reuși) „Strange New Worlds” să-și aducă fanii „acasă”.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele