REVIEW Peaky Blinders, ultimul sezon – omagiul unic adus actriței Helen McCrory

REVIEW Peaky Blinders, ultimul sezon - omagiul unic adus actriței Helen McCrory

Peaky Blinders, ale cărui șase sezoane le poți vedea integral pe Netflix, este unul dintre cele mai apreciate seriale din ultima perioadă, având șanse reale ca, în ani, să se transforme într-o adevărată producție tv cult.

După o pauză considerabilă între sezoane, cauzată de pandemia de COVID-19, Peaky Blinders a revenit acum pe Netflix, cu un al șaselea sezon care este, din păcate, și ultimul.

Cu toate că vorbim despre sfârșitul unui mare succes de televiziune, se poate spune că moștenirea Peaky Blinders nu se va opri aici. Este suficient să te uiți pe stradă și să observi cât de populară a devenit basca lui Tommy Shelby ca să înțelegi exact ce dimensiuni a căpătat fenomenul.

Peaky Blinders și-a luat „la revedere” de la public, dar și de la Helen McCrory

Actrița Helen McCrory, cea care a interpretat-o pe mătușa lui Tommy, Polly Gray, a decedat în data de 16 aprilie 2021, după o lungă suferință cauzată de cancer, la vârsta de 52 de ani, chiar înaintea filmărilor pentru sezonul cu numărul șase.

În mod evident, moartea acesteia i-a întristat pe fani, cei care au mărturisit că Peaky Blinders nu mai are cum să fie la fel, în lipsa ei.

Ultimul sezon a demonstrat exact acest lucru, de altfel. Cu toate că povestea continuă în dulcele stil clasic, îți dă senzația că lipsește, totuși, cineva.

Primul episod al ultimului sezon este construit de-așa natură încât să servească drept omagiu adus celei care a fost Helen McCrory. Iar dacă majoritatea producțiilor preferă să adauge o notă, undeva, la final, de tipul „În amintirea lui…”, Peaky Blinders a ales să te impresioneze până la lacrimi cu un set de imagini atât de bine realizate, din punct de vedere artistic, încât au capacitatea de a sensibiliza chiar și un AI, probabil.

Dincolo de asta, vezi un Tommy Shelby care, cel puțin aparent, se îndepărtează de unele dintre obiceiurile sale nocive, ca metodă simplă de a-și păstra mintea limpede.