REVIEW Manifest – serialul Netflix care-ți amintește de Yellowjackets

REVIEW Manifest - serialul Netflix care-ți amintește de Yellowjackets

Manifest nu este un serial recent, însă poate să fie unul destul de interesant dacă, din întâmplare, te-ai uitat la Yellowjackets și ți-a plăcut ideea de acolo.

Cum urmărisem, în prealabil, Yellowjackets, am zis să dau o șansă și acestui serial de pe Netflix, cu toate că, cel puțin la început, nu eram foarte sigură că vreau să văd o producție trasă, oarecum, la indigo.

Nu, nu suspectez că cineva ar fi copiat pe altcineva, ideea nefiind una tocmai nouă în lumea SF-ului.

De ce te-ai uita la serialul Manifest

Dacă ești un împătimit al ideilor ieșite din sfera obișnuitului, al SF-urilor sau chiar al poveștilor care implică avioane, poate că n-ar fi rău să-i dai serialului Manifest o șansă.

Cu trei sezoane lansate până acum, povestea îți poate părea un pic lungită și, trebuie să recunosc, cam plictisitoare pe alocuri, însă dacă ai epuizat tot ceea ce aveai pe listă, însă tot mai ai chef de un binging ca la carte, Manifest e ceea ce îți trebuie.

Scenariul este unul clasic: pasagerii unui zbor trec printr-o furtună, totul ca, la aterizare, să constate că, în loc de câteva ore, cât ar fi trebuit să dureze cursa aeriană în mod normal, au trecut, de fapt, 5 ani.

Ceea ce urmează nu e întocmai material de manual pentru un SF obișnuit, povestea având tendința să se telenovelizeze pe alocuri, pe măsură ce scenariul îți prezintă poveștile de viață a câtorva dintre pasagerii blocați în timp și spațiu.

Firește, 5 ani pot schimba multe în viața unui om, dar nimic în viața cuiva peste care s-au scurs numai câteva ore. Oamenii evoluează, mor sau, după caz, se reorientează astfel încât tu să nu-ți mai găsești locul în viețile lor.

În cazul în care ai timp la dispoziție și niciun alt serial demn de atenția ta, află că poți urmări toate cele trei sezoane din Manifest pe Netflix.