REVIEW Heartbreak High – remake-ul australian adaptat prezentului

REVIEW Heartbreak High - remake-ul australian adaptat prezentului

Heartbreak High este unul dintre cele mai recente seriale pe care le poți vedea pe Netflix, în această perioadă.

Dacă ai o breșă de câteva zile în care nu ai creierul pregătit pentru seriale ceva mai complicate, spre exemplu ca Dahmer (pe care îl poți vedea tot pe Netflix), poate că ar trebui să dai acestui serial o șansă. Garantat nu îți va ocupa mulți neuroni, iar pe alocuri te-ai putea surprinde chiar zâmbind la una dintre glumițele introduse ici și colo în scenariul incluziv.

Heartbreak High vorbește despre adolescenții australieni din 2022, într-o manieră foarte relaxată

Înainte ca Netflix să preia titlul și să-l adapteze vremurilor actuale, alți regizori și actori vorbeau despre problemele adolecenților. Asta se întâmpla în perioada 1994-1999, iar serialul devenea rapid unul dintre preferatele vremurilor. Un fel de Beverly Hills 90210, dar în variantă australiană.

În 2022, Heartbreak High a suferit câteva modificări și prezintă viața tinerilor într-o manieră adaptată cu perioada un pic mai permisivă pe care o traversăm.

Cu toate că suntem deja obișnuiți cu noțiunea de incluziune, aceasta fiind parte din contract în marea majoritate a filmelor și serialelor pe care le vedem în această perioadă, în Heartbreak High totul se întâmplă natural.

Minoritățile etnice și sexuale sunt prezentate fără a li se prezenta povestea tragică din spate, totul derulându-se pe ton calm, presărat cu normalitate. Cu alte cuvinte, probabil că este prima dată când văd o producție care alege să prezinte istorioare LGBTQ+ sau ale reprezentanților etnici care să nu-ți dea impresia că personajele fac parte dintr-un circ ieftin, menit să-ți activeze sentimentele.

În cazul în care te-am făcut curios și ai un pic de timp liber, poți vedea Heartbreak High pe Netflix oricând vrei tu. Numai bun pentru o după amiază leneșă de weekend în care vrei să-ți iei o binemeritată pauză de la dramă și probleme.