Renault Austral, aproape de lansare: ce se întâmplă cu noul model

Renault Austral, aproape de lansare: ce se întâmplă cu noul model

Noul Renault Austral a intrat în stadiul final de dezvoltare, a informat producătorul auto.

Renault a declarat că noul SUV urmează să efectueze o serie de teste numite „Confirmation Runs”, în care o flotă de aproximativ 100 dintre aceste vehicule va acoperi o distanță de aproximativ două milioane de kilometri.

Renault a dezvăluit că SUV-ul Austral va veni cu mai multe opțiuni de propulsie. Va avea o gamă numai hibridă pe benzină, o opțiune hibridă E-Tech de ultimă generație, o unitate 1.3 TCe cu o soluție mild-hybrid de 12V și, pentru prima dată în gama companiei, o unitate 1.2 TCe cu un grup motopropulsor cu tehnologie mild-hybrid de 48V.

Această gamă de motoare va face din SUV o mașină mai orientată spre performanță și va ajuta la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, a informat Renault.

Renault vrea să fie sigur

Întrucât viitorul SUV va avea și o nouă platformă CMF-CD3, testele vor ajuta echipele să aprobe ajustările de care are nevoie, împreună cu modificări ale sistemelor de asistență a șoferului, de izolare fonică și de suspensie pentru a pregăti modelul pentru clienți.

SUV-ul Renault Austral finalizează în aceste condiții severe cele mai recente validări ale noii sale platforme CMF-CD3 și a gamei de motoare complet electrificate.

SUV-ul Austral va acoperi Franța, Spania, Germania și România pentru a confirma rezultatele verificărilor anterioare la care a fost supus. Compania a transmis că aproximativ 900 de șoferi vor parcurge 6.00.000 km de drumuri deschise în condiții reale, în timp ce distanța rămasă de 14.00.000 km va fi parcursă pe pistă.

Renault a spus că de fiecare dată când producătorul auto este pe cale să lanseze un nou model, acesta expune produsul la încercări intensive pentru a asigura calitatea și fiabilitatea.

Renault menționase mai devreme că acest nou SUV este destinat în primul rând pieței europene. Cu toate acestea, compania nu a anunțat încă o dată de dezvăluire și lansare a SUV-ului Austral.

Citește și: