07 dec. 2021 | 17:25

Renault reinventează un vehicul cunoscut: tot ce știm despre noul Austral

ACTUALITATE
Renault reinventează un vehicul cunoscut: tot ce știm despre noul Austral

Marca franceză caută un impact mai mare în segmentul cheie, deoarece strategia sa implică o îndepărtare de segmentul mașinilor mici.

Renault va retrage numele Kadjar după o generație, următorul SUV compact al mărcii urmând să se numească Austral.

Australul va fi lansat anul viitor, a declarat Renault, fără a oferi alte detalii despre noul model, cu excepția faptului că va avea 4.510 mm lungime, cu aproximativ 20 mm mai lung decât Kadjar.

Kadjar, fratele modelului Nissan Qashqai, a fost lansat în 2015, dar în ultimii ani nu a reușit să mențină o poziție în Top 10 al segmentului.

Renault a lansat o imagine în care apar portierele din spate ale lui Austral.

Noul nume de model face parte din strategia Renault sub conducerea CEO-ului Luca de Meo de a se concentra mai degrabă pe segmentul compact decât pe mașinile mici, unde Renault este lider european, dar nu beneficiază de marjele mai mari ale modelelor mai mari.

O stare de spirit

Pe lângă Austral, Renault lansează Megane E-Tech, un hatchback compact complet electric, la începutul lui 2022. Acesta va fi urmat de un SUV compact complet electric pentru a completa gama.

Gama actuală de SUV-uri Renault include micul Captur, compactul Kadjar, compactul coupe Arkana și Koleos de dimensiuni medii. Koleos este importat din Coreea și este legat de Nissan X-Trail. Niciunul dintre SUV-uri nu oferă opțiune cu șapte locuri.

Renault a spus că noua denumire, derivată din cuvântul latin „australis”, care înseamnă sud, „invocă vibrația și căldura sudului, plăcerea liniștită a naturii, precum și spații largi deschise, evocând oportunități nelimitate. ”

Brandul a declarat într-un comunicat de presă separat că a înregistrat marcă „Austral” în 2005 și că „rezonează în multe limbi europene, inclusiv franceză, care este importantă pentru un brand mândru de rădăcinile sale, spaniolă, engleză și italiană.

„Un nume internațional este alegerea perfectă pentru un vehicul care va fi vândut în toată Europa și mai departe”, a spus Renault.