Regatul Unit va emite un NFT oficial: cum vrea Marea Britanie să devină „lider mondial” în spațiul criptomonedelor

Regatul Unit va emite un NFT oficial: cum vrea Marea Britanie să devină „lider mondial” în spațiul criptomonedelor

Marea Britanie vrea să arate că acceptă cripto, iar asta include jetoanele digitale – indiferent dacă îți plac sau nu. Cancelarul de finanțe Richi Sunak a anunțat că Monetăria Regală va emite un NFT oficial, cândva în această vară.

Mai multe detalii nu sunt încă disponibile, dar secretarul economic John Glen a declarat NFT drept un simbol al „abordării de perspectivă” pe care țara o a luat-o față de tehnologiile cripto.

NFT va veni ca parte a unui efort mai amplu de a sprijini tehnologia financiară și, în special, domeniul cripto. Guvernul Regatului Unit urmărește să creeze un „peisaj de reglementare dinamic” care salută tehnologia, potrivit lui Glen. Acum planifică o legislație care va primi monedele stabile în infrastructura de plăți a țării, va analiza statutul juridic al Organizațiilor Autonome Descentralizate (DAO) și speră să elimine „descurajantele” pentru fondurile de investiții care includ cripto.

Marea Britanie vrea să-și creeze propriul NFT

Autoritatea de Conduită Financiară a experimentat deja o reglementare. Guvernul formează, de asemenea, un Cryptoasset Engagement Group care include reprezentanți ai FCA și Bank of England, cu până la opt întâlniri pe an.

Glen este conștient de preocupările legate de cripto, cum ar fi potențialul de înșelătorie, activitatea ilegală și daunele mediului. Cu toate acestea, el a prezentat planurile cu NFT și proiecte similare ca o oportunitate și de a prospera.

Specialiștii din industrie au cerut claritate cu privire la poziția Marii Britanii cu privire la cripto, pe măsură ce factorii de decizie din întreaga lume încep să analizeze mai atent piața de două trilioane de dolari. Ca referință, luna trecută, președintele american Joe Biden a semnat un ordin executiv prin care îndeamnă la coordonarea la nivel guvernamental atunci când vine vorba de reglementarea cripto.

Între timp, parlamentarii Uniunii Europene au adoptat noi reguli de reducere a transferurilor anonime de criptomonede.

Citește și: