Cea mai nouă alternativă la Facebook vine din România, cu NFT-uri și criptomonede

Cea mai nouă alternativă la Facebook vine din România, cu NFT-uri și criptomonede

Dacă credeai că nu sunt suficiente rețele de socializare, iată că o echipă de antreprenori români lansează o rețea de socializare dedicată pasionaților de sport și alimentație sănătoasă. Cea mai nouă alternativă la Facebook este Fity.

Fity se află la intersecția domeniilor healthy lifestyle, metaverse și crypto. Aplicația îți  oferă suport pentru structurarea unui stil de viață sănătos și te provoacă să-ți depășești limitele prin oferirea de recompense sub forma tokenilor Fity.

Alternativă sănătoasă la Facebook, Fity

„Pandemia COVID-19 ne-a schimbat tuturor prioritățile, sănătatea recâștigându-și locul binemeritat în vârful listei. Cu ajutorul Fity, ne dorim ca utilizatorii să aibă grijă de sănătatea lor, încurajând acest obiectiv prin intermediul noilor tehnologii și al conceptelor de gamification și play to earn”, a declarat Călin Perpelea, fondator Fity, citat de Economica.

Fity reunește specialiști în fitness și nutriție, oferă planuri personalizate de antrenament și dietă, calculator nutrițional, antrenamente prin live streaming și acces la o comunitate internațională a celor pasionați de menținerea unui stil de viață sănătos. Platforma este disponibilă utilizatorilor atât în versiune web, dar o poți descărca și pe mobil pe iOS și Android.

Anul trecut, investițiile au totalizat 55.000 euro, potrivit fondatorului Fity. Banii au fost folosiți pentru dezvoltarea platformei, branding și strategie de marketing. Pentru anul 2022 au fost bugetate investiții în valoare de 245.000 de euro, fonduri care vor fi direcționate către integrarea tehnologiei blockchain, dezvoltarea tokenului Fity și a colecției de NFT-uri, integrarea cu Fitbit și Garmin. dar și dezvoltarea sistemului de streaming în VR.

Le iubești sau le urăști, NFT-urile sunt la modă și vor veni în curând și pe Instagram. Vorbind la SXSW, Mark Zuckerberg a confirmat că obiectele de colecție digitale vor ajunge pe Instagram „în termen scurt”.

„Lucrăm la aducerea NFT-urilor pe Instagram în termen scurt”, a spus el. El nu a detaliat exact cum se va contura acest lucru, dar a sugerat că oamenii vor putea să-și arate NFT-urile existente și, probabil, să creeze altele noi.

Citește și: