Războiul Elon Musk vs. Twitter nu se oprește: un fost angajat al companiei a fost citat în proces

Războiul Elon Musk vs. Twitter nu se oprește: un fost angajat al companiei a fost citat în proces

Pe fondul bătăliei legale a lui Elon Musk cu Twitter, avocații săi l-au citat acum pe fostul șef de securitate al companiei, Peiter „Mudge” Zatko, să se prezinte pentru o depoziție pe 9 septembrie.

Zatko a înaintat săptămâna trecută o plângere de lungă durată împotriva Twitter Comisiei pentru Valori Mobiliare, Departamentului de Justiție și Comisiei Federale pentru Comerț. El a acuzat compania că, printre altele, are probleme de securitate „enorme”. Zatko a sugerat că problemele pot reprezenta un risc pentru securitatea națională.

Elon Musk vs. Twitter

În citația care a fost depusă luni și obținută de The Verge, avocații lui Musk solicită materiale legate de modul în care s-a încheiat mandatul lui Zatko la Twitter și ce acțiuni, dacă există, deține în companie. Există, de asemenea, cereri de documente care ar putea indica orice activitate ilegală a Twitter sau a agenților de informații străini pe care îi angajează. Poate cel mai pertinent pentru încercarea lui Musk de a renunța la acordul său de a cumpăra Twitter, citația cere informații legate de valorile utilizatorilor activi zilnici monetizabili (mDAU) pe care Twitter le folosește, precum și documentele pe care Zatko le are despre presupusa problemă de spam a Twitter.

Zatko a susținut în plângere că Twitter l-a mințit pe Musk cu privire la prevalența boților și a conturilor de spam, după cum notează The Washington Post. Musk a acuzat Twitter că maschează în mod fraudulos numărul real de boți. În încercarea sa de a abandona achiziția, Musk a spus că Twitter a făcut „reprezentări false și înșelătoare” despre câte conturi false sunt pe platformă.

Ca referință, în iulie, Twitter l-a dat în judecată pe Musk pentru încercarea sa de a scăpa de afacere. Musk a depus o contra-acțiune mai târziu în acea lună. Echipa sa l-a citat și pe fostul CEO al Twitter, Jack Dorsey. Cazul va intra în judecată în octombrie.

Între timp, liderii comisiilor din Senat și Congres investighează afirmațiile lui Zatko. El urmează să apară la o audiere a Comitetului Judiciar la cinci zile după ce va fi pus în dosarul lui Musk împotriva Twitter. Afirmațiile lui Zatko au fost contestate de Twitter și de CEO-ul său, Parag Agrawal.