Răspunsul Rusiei la condiția lui Zelenski privind reluarea negocierilor

Răspunsul Rusiei la condiția lui Zelenski privind reluarea negocierilor

Ucraina se va așeza la masa negocierilor cu Federația Rusă după ce își va recupera teritoriile pierdute din 24 februarie, când a început invazia rusă, este condiția pusă de președintele Volodimir Zelenski lui Vladimir Putin. Liderul de la Kiev este încrezător că „lumea din jurul Ucrainei va da dovadă de unitate” în situația actuală. Cum răspunde Kremlinul la declarația făcută de șeful statului ucrainean?

Rusia este deranjată de condiția lui Zelenski privind reluarea negocierilor de pace

Afirmația lui Volodimir Zelenski, potrivit căreia țara sa ar putea reveni la negocieri cu Moscova numai după ce Rusia și-a retras toate forțele militare pune sub semnul întrebării dorința Kievului de a găsi o soluție pașnică, a declarat adjunctul ministrului rus de Externe, Andrei Rudenko. miercuri.

„Bineînțeles, trebuie să ne fie returnate toate teritoriile. Dar acest lucru, cel mai probabil, va fi asociat cu victime. Pentru început, intenționăm să recuperăm [teritoriile] statului deținute înainte de 24 februarie. Și apoi ne vom așeza la masa negocierilor”, a spus Volodimir Zelenski, pentru presa japoneză.

Kremlinul pune sub semnul întrebării dorința Kievului pentru încetarea războiului

Moscova, pe de altă parte, susține că aceste condiții ale Ucrainei pentru reluarea negocierilor pune sub semnul întrebării sinceritatea dorinței Kievului de a găsi o soluție pașnică. Acest lucru a fost spus, miercuri, de către viceministrul rus de Externe, Andrei Rudenko.

„Nu este deloc posibil să evaluăm această afirmație ca fiind constructivă. Aș dori să vă reamintesc că Ucraina a participat activ la negocieri încă din prima zi a operațiunii speciale și nu a stabilit nicio condiție”, a afirmat oficialul rus, comentând cuvintele președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. „Dacă acum stabilește condiții, ne face să ne îndoim de sinceritatea dorinței lor de a găsi o soluție pașnică”, a adăugat Rudenko.

Într-un interviu pentru postul public japonez NHK, Zelenski a declarat că va negocia cu Moscova numai după ce va recâștiga teritoriile pe care le-a pierdut din 24 februarie, când Putin și-a lansat „operațiunea militară specială”. Anterior, Rudenko le-a spus reporterilor că Rusia va fi gata să revină la masa discuțiilor cu Ucraina de îndată ce Kievul va manifesta o atitudine constructivă și va reacționa la propunerile Kremlinului, scrie TASS.

Apel la Ucraina și Occident

În schimb, Henry Kissinger, fost secretar de stat american, consideră că Ucraina ar trebui să continue negocierile cu Rusia, și, eventual, să cedeze teritoriile cerute de Moscova, dacă vrea să obțină pacea pe teritoriul său. Iar țările occidentale ar trebui să renunțe la politica agresivă îndreptată împotriva Kremlinului, parte a Europei de mai bine de patru secole, susține Kissinger.

Prezent la Forumul Economic de la Davos (Elveția), fostul secretar de stat american a mărturisit că ucrainenii nu trebuie să renunțe la discuțiile cu rușii, pentru a nu fi create „tulburări și tensiuni care nu vor fi depășite cu ușurință”.

Citește și: