Raport al armatei ucrainene. Ce se întâmplă, de fapt, în Donețk

Raport al armatei ucrainene. Ce se întâmplă, de fapt, în Donețk

Un nou raport finalizat de reprezentanții statului major general al Forțelor Armate ale Ucrainei arată că trupele rusești insistă pentru a cuceri cu totul regiunile Rubijne şi Popasna.

Pe de altă parte, rușii iau în calcul toate măsurile pentru a putea să reîntregească și completeze echipamentele care au suferit pagube în timpul bătăliei.

Care este noul plan al trupelor ruse. Ce arată ultimele analize ale armatei Ucrainei

„Inamicul ia măsuri de refacere a pierderilor semnificative de echipamente din unităţile forţelor armate ale Federaţiei Ruse care desfăşoară ostilităţi pe teritoriul Ucrainei. Potrivit informaţiilor disponibile, în oraşul Boguchar, regiunea Voronej, între 27 aprilie şi 2 mai 2022, au fost scoase din depozite şaptesprezece tancuri şi şaizeci de BMP-1. Acestea au fost trimise în teritoriile ucrainene ocupate temporar de trupele ruseşti”, se arată, marţi dimineaţă, în ultimul raport al Statului Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei.

De altfel, militarii trimiși de Putin au continuat să atace, în ultimele 24 de ore, oraşul Harkov şi aşezările din apropiere.

„În direcţia Doneţk, principalele eforturi ale inamicului rus continuă să se concentreze pe stabilirea controlului deplin asupra aşezărilor Rubijne şi Popasna şi pe înaintarea în direcţia aşezărilor Lyman şi Slovyansk. În cursul zilei precedente, unităţile de apărare aeriană ale Apărării Aeriene şi ale Forţelor Terestre au lovit şapte drone Orlan-10 şi o drone Forpost”, se mai arată în raport.

Nu mai puțin de 12 atacuri comandate de ruși au fost respinse în regiunile Doneţk şi Lugansk în ultimele 24 de ore.

„Şase tancuri, cinci sisteme de artilerie, douăzeci şi două de unităţi de vehicule blindate de luptă şi opt unităţi de vehicule inamice au fost distruse. Mişcarea de rezistenţă continuă să se dezvolte în mod activ în oraşele şi satele ocupate temporar de agresorul rus”, a mai precizat armata ucraineană.

Pe de altă parte, Rusia ar avea în plan un nou atac de tip steag fals în Transnistria, spune Serviciul de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării. Cetățenii din regiunea pro-rusă ar fi primit atunci mai multe SMS-uri de avertizare fals atribuite Ucrainei.

„Serviciul de Securitate al Ucrainei recomandă cu tărie evacuarea civililor în regiuni mai sigure. Vă asigurăm că Forțele Armate ale Ucrainei nu doresc răul civililor, dar oamenii rămași în orașe vor fi percepuți ca grupuri de sabotaj și vor fi eliminați fără avertisment. Fix la ora 19.00 vor avea loc atacuri cu rachete” pe teritoriul republicii, ar arăta un mesajul.

Citește și: