04 mai 2022 | 12:11

Program educațional despre industria blockchain, în București: cum te înscrii

ACTUALITATE
Program educațional despre industria blockchain, în București: cum te înscrii

România stă prost la digitalizarea serviciilor publice – încă suntem în stadiul de dosarul cu șină. Ne aflăm pe ultimul loc în Uniunea Europeană la acest aspect și pe locul 26 din 27 în ceea ce privește capitalul uman. Așadar, în București va exista un program educațional despre industria blockchain.

Acest lucru înseamnă că mai puțin de o treime dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 și 74 de ani au competențe digitale cel puțin de bază, conform datelor prezentate într-un raport al Comisiei Europene. Ca referință, industria blockchain poate crea la nivel mondial 40 de milioane de noi locuri de muncă până în 2030.

Dar putem să ne revenim, exact ca în cazul vitezei internetului: decalajul față de Vest ar putea fi transformat într-un avantaj competitiv. Asta dacă autoritățile, mediul academic și cel privat colaborează și adoptă măsurile potrivite, afirmă Sorin Cristian Niță, profesor asociat al Facultății de Administrare a Afacerilor cu Predare în Limbi Străine (FABIZ) din cadrul Academiei de Studii Economice din București (ASE), citat de Economica.

Programul edicațional Blockchain Marathon va avea loc pe 7 și 14 mai la sediul FABIZ

Astfel, FABIZ-ASE, alături de parteneri din mediul privat precum Stakeborg, VD Law Group, Cryptoverse Academy, bitMahavi și Digitalio lansează workshopul „Blockchain Marathon”, care va avea loc pe 7 și 14 mai la sediul FABIZ, din Calea Griviței 2-2A. Pentru înscrierea pe lista de participanți, poți accesa site-ul FABIZ.

“România se bucură astăzi de una dintre cele mai mari viteze de internet, pentru că a ratat primele faze de dezvoltare care implicau cablurile de cupru ale infrastructurii telecom. Țara noastră a sărit peste această etapă, adoptând direct internetul de mare viteză prin fibră optică. Din punctul de vedere al digitalizării societății românești, aceeași rețetă ar putea fi aplicată și în cazul adoptării la scară largă a tehnologiei blockchain”, spune Sorin Cristian Niță, citat de aceeași sursă.

Astfel, pe parcursul celor două zile ale „Blockchain Marathon” specialiștii Stakeborg Evelyne Vîlcu, Răzvan Dumitrașcu și Matei Vârsta vor analiza componentele tehnologiei blockchain și utilizările acesteia în domeniul financiar, în vreme ce Endi Ungureanu și Cosmin Tronaru vor aborda subiectul oportunităților aduse de tokenii non-fungibili (NFTs) și de dezvoltarea Organizațiilor Autonome Descentralizate (DAOs).

Mai mult, reprezentanții casei de avocatură VDLaw Group vor analiza cadrul legal al crypto-activelor. În acest sens, Mihai Voiculescu, CEO Cryptoverse Academy, va aborda subiectul finanțelor descentralizate, Victor Mitran, cofondator bitMahavi, va explica modul în care se pot transforma activele crypto în fiat, iar artistele Tammy Lovin și Eliana Bogdan vor analiza industria NFT-urilor și rolul lor în Metaverse.