Probleme pentru Lucid: ce se întâmplă cu alternativa Tesla

Probleme pentru Lucid: ce se întâmplă cu alternativa Tesla

La unele vehicule, firele nesecurizate pot cauza oprirea afișajului principal al mașinii.

Deși se luptă deja să-și atingă obiectivele de producție, producătorul de vehicule electrice de lux Lucid a emis acum o rechemare pentru Air din cauza potențialelor probleme care decurg din cablajul mașinii.

Într-o notificare recentă postată pe site-ul web NHTSA depistată de Lucid Insiders, un rezumat pentru rechemare spune că firele nesecurizate de pe vehiculele 2022 Air ar putea determina oprirea afișajelor mașinii. Și deoarece afișajele Air conțin informații critice, inclusiv indicatoare de viteză, rază și avertizare, acest lucru ar prezenta un pericol, în încălcarea Standardelor Federale de Siguranță a Autovehiculelor.

În aviz se precizează că numărul potențial de vehicule afectate este de 1.117. Asta înseamnă că Lucid a livrat mai puțin de 1.000 de mașini până în prezent, rechemarea pare să acopere toate modelele Air Dream Edition și Grand Touring din 2022.

Brandul premium nu este scutit de probleme

„Pentru Lucid, siguranța clienților noștri și a familiilor acestora este cea mai mare prioritate. Lucid rechema anumite vehicule Lucid Air din anul model 2022 din cauza posibilității ca legătura cablajului la panoul de bord să nu fi fost asigurată corespunzător în momentul asamblarii. Rechemarea se aplică pentru 1.117 vehicule care au fost livrate clienților și se estimează că defecțiunea este prezentă la 1% dintre mașini. Lucid nu are cunoștință de situații în care aceste componente s-au defectat într-un vehicul sau au cauzat o întrerupere a panoului de bord”, a declarat compania pentru Engadget.

Scrisorile oficiale de notificare sunt programate să fie trimise pe 20 iunie. Între timp, pentru mașinile care fac obiectul retragerii, NHTSA spune că dealerii Lucid vor fi responsabili pentru inspectarea vehiculelor și soluționarea problemei, după cum este necesar, în mod gratuit.

În continuare, Lucid susține că firma a început deja să facă ajustări la copertina de sticlă a vehiculelor noi pentru a preveni orice probleme cu firele nesecurizate. Cu toate acestea, poate cea mai mare îngrijorare este că această rechemare vine la doar câteva luni după ce Lucid a rechemat 200 de mașini pentru că aveau amortizoare față care ar fi putut fi instalate incorect de către un furnizor.

Și cu rezervele pentru Air care depășesc acum 25.000 de mașini, soluționarea oricăror probleme va fi extrem de importantă dacă Lucid speră să livreze acele vehicule în timp util.

Citește și: