Primul studio de film, în spațiu: ce se pregătește pe Stația Spațială Internațională, alături de Tom Cruise

Primul studio de film, în spațiu: ce se pregătește pe Stația Spațială Internațională, alături de Tom Cruise

Compania care co-produce viitorul film spațial al lui Tom Cruise a dezvăluit planuri pentru un studio de producție de film și o arenă sportivă în gravitație zero.

Space Entertainment Enterprise (SEE) a declarat că data planificată de finalizare este decembrie 2024, pentru modulul SEE-1, care se va andoca pe Axiom Station, aripa comercială a Stației Spațiale Internaționale (ISS).

Modulul va găzdui studio de filme, televiziune, muzică și evenimente sportive – deși capacitatea de audiență la fața locului nu a fost încă determinată – precum și creatori de conținut care doresc să dezvolte, să producă, să înregistreze, și să transmită live, la 250 de mile deasupra Pământului.

Furnizorii terți vor putea folosi facilitățile, dar și SEE intenționează să-și creeze propriul conținut, conform The Guardian.

Tom Cruise, în primul film al noului studio din spațiu

Axiom Station se va separa apoi de ISS în 2028. Axiom a câștigat contractul pentru dezvoltarea aripii comerciale la începutul acestei luni.

„SEE-1 este o oportunitate incredibilă pentru umanitate de a se muta într-un tărâm diferit și de a începe un nou capitol interesant în spațiu”, au spus co-fondatorii SEE Dmitry și Elena Lesnevsky. „Va oferi o casă unică și accesibilă pentru posibilități nemărginite de divertisment, într-un loc cu infrastructură inovatoare, care va dezlănțui o nouă lume a creativității.

Cu liderul mondial Axiom Space construind această facilitate de ultimă oră, revoluționară, SEE-1 va oferi nu numai prima, ci și structura spațială de calitate supremă, care să permită extinderea industriei globale de divertisment de două trilioane de dolari pe orbita joasă a Pământului, mai spun co-fondatorii.

Axiom este compania care intenționează să-i trimită pe Tom Cruise și pe regizorul Doug Liman pe Stația Spațială Internațională în acest an, pentru a filma ceea ce va fi acum al doilea film care va fi filmat în spațiu.

Cruise plănuia să decoleze în octombrie 2021, dar călătoria a fost amânată cu câteva luni din motive legate de bugetul de 200 de milioane de dolari. Între timp, o echipă de filmare rusească a zburat cu succes pe ISS la începutul lunii octombrie, pentru o filmare de 12 zile la “The Challenge”.

Filmul respectiv, despre un chirurg care trebuie să opereze un cosmonaut bolnav în spațiu, deoarece starea sa medicală îl împiedică să se întoarcă pe Pământ pentru a fi tratat, este programat să fie lansat în cursul acestui an.

Citește și: