Primarul Capitalei are un nou dosar penal. Nicuşor Dan, dat în judecată pentru decizii greșite

Primarul Capitalei are un nou dosar penal. Nicuşor Dan, dat în judecată pentru decizii greșite

Primarul Nicușor Dan susține că mai vrea un mandat în fruntea Capitalei, motivând că proiectele de anvergură nu pot fi terminate în patru ani din cauza procedurilor legale care durează. De curând, edilul a fost întrebat dacă își dorește să candideze din nou în 2024, pentru al doilea mandat, răspunsul său fiind afirmativ. De ce bucureștenii ar pune ștampila tot pe numele său: „Am scos o primărie din faliment, am recâștigat încrederea mediului privat”, a precizat Dan. Însă, oficialul PMB primește o lovitură dură – un nou dosar penal.

Edilul Capitalei primește o lovitură dură

Edilul Capitalei, Nicușor Dan, a fost dat în judecată pentru decizii politice luate în timpul mandatului său. Cea care îl poartă prin tribunale este marea sportivă olimpică Gabriela Szabo. Fosta atletă a deschis al doilea proces împotriva Primarului General, după ordinul prin care a fost îndepărtată de la conducerea CSM București. Campioana contestă legalitatea documentului, reproșându-i lui Dan că a acționat influențat de anumiți oameni din interiorul clubului sportiv.

Nicuşor Dan, dat din nou în judecată

Gabi Szabo a deschis al doilea proces în instanță, pe motiv că mutarea din funcția de conducere pe care o avea la CSM București, până în urmă cu aproximativ o lună și jumătate, a fost una politică. Sportiva vine cu argumente și spune că toate evaluările din perioada 2017-2022, cât a manageriat clubul, erau pozitive.

Pe de altă parte, actualul proces ar putea să o readucă pe Szabo în fruntea CSM București, dat fiind faptul că instanța ar trebui să hotărască dacă decizia lui Nicușor Dan a fost corectă sau neîntemeiată. În plus, fosta mare campioană la atletism mai are un proces pe rol împotriva primarului Capitalei, deschis imediat după această mutare. Gabrielei i s-a reproșat managementul defectuos.

Gabriela Szabo este revoltată de manevra PMB

Potrivit sportivei, nici până în acest moment nu a existat o discuție între ea și Dan, pentru a-și spune punctul de vedere. Demiterea Gabrielei Szabo a fost transmisă pe Facebook, motivul fiind rezultatele slabe ale CSM în condițiile cheltuirii unor sume mari de bani.

„Am luat decizia de a schimba conducerea Clubului Sportiv Municipal Bucureşti. Directorul general al CSM, Gabriela Szabo, va fi detaşată la conducerea Centrului Dalles, iar în locul ei va fi numit interimar unul dintre directorii adjuncţi. Înainte de a lua această decizie, am discutat cu membrii Consiliului de Administraţie al CSM Bucureşti, iar concluzia a fost clară – schimbarea e necesară.

Actuala conducere a ratat obiective competiţionale, a determinat plecarea unor oameni valoroşi şi a avut un management defectuos (decizii pripite şi fără consultare, dar şi tergiversarea luării altor decizii, incapacitatea de a armoniza relaţiile interne, abordări conflictuale în interacţiunile cu şefii secţiilor sportive). Precizez că am toată prețuirea pentru performanțele sportive ale Gabrielei Szabo, dar decizia pe care am luat-o privește activitatea ei în fruntea CSM București”, a explicat edilul Capitalei.

Clubul Sportiv Municipal București are în subordine și promovează 14 ramuri sportive, prioritare fiind 10 discipline sportive, cuprinse în programul Jocurilor Olimpice (JO): atletism, baschet, Kaiac-Canoe, canotaj, handbal, judo, natație, rugby, tenis și volei.