04 iun. 2022 | 13:48

Nicușor Dan trimite Corpul de Control la CSM. Gabriela Szabo a fost demisă. Primele ei declarații

ULTIMA ORĂ
Nicușor Dan trimite Corpul de Control la CSM. Gabriela Szabo a fost demisă. Primele ei declarații

Gabriela Szabo a fost demisă de la conducerea CSM București. Fostul director general al Clubului Sportiv Municipal Bucureşti va fi detaşat la conducerea Centrului Dalles.

Cine preia conducerea CSM București. Anunțul făcut de primarul Capitalei

Update 4 iunie, ora 13.45. Gabriela Szabo a publicat, pe Instagram, un mesaj în care anunţă că decizia demiterii sale din fruntea CSM nu are o bază documentară.

„Am observat în spaţiul public, respectiv pe reţeaua de socializare FB, anunţul domnului Primar Nicuşor Dan în ce priveşte schimbarea conducerii CSM, inclusiv prin ‘detasarea’ mea. Fără a exista o bază documentară, decizia apare ca motivată de aspecte aflate personal de domnul Primar ‘din interior’ (al clubului). Aceiaşi angajaţi pe ale căror spuse este întemeiată decizia anunţată au pierdut în instanţă dosare iniţiate ca urmare a defăimării mele sau a activităţii mele.

Nu sunt o persoană conflictuală, de aceea voi urmări desfăşurarea acestei proceduri, bineînţeles aşteptându-mă să fie una transparentă, în egală măsură analizând legalitatea acesteia. Fac această precizare întrucât, în calitate de Membru al Consiliului de Administraţie al CSM, nu am participat la întâlnirile domnului Primar cu membrii Consiliului”, a precizat fosta atletă.

Știrea inițială: Postul ei va fi atribuit interimar unuia dintre directorii adjuncţi, a anunţat, vineri, primarul general al Capitalei. Nicuşor Dan a adăugat că va trimite Corpul de Control pentru a verifica activitatea CSM.

Edilul spune că actuala conducere a clubului a omis obiective competiţionale, a determinat plecarea unor angajați foarte buni şi a avut un management „defectuos”, ca urmare schimbarea fiind necesară.

„Am luat decizia de a schimba conducerea Clubului Sportiv Municipal Bucureşti. Directorul general al CSM, Gabriela Szabo, va fi detaşată la conducerea Centrului Dalles, iar în locul ei va fi numit interimar unul dintre directorii adjuncţi. Înainte de a lua această decizie, am discutat cu membrii Consiliului de Administraţie al CSM Bucureşti, iar concluzia a fost clară – schimbarea e necesară. Actuala conducere a ratat obiective competiţionale, a determinat plecarea unor oameni valoroşi şi a avut un management defectuos (decizii pripite şi fără consultare, dar şi tergiversarea luării altor decizii, incapacitatea de a armoniza relaţiile interne, abordări conflictuale în interacţiunile cu şefii secţiilor sportive)”, a scris primarul general, pe Facebook.

Edilul Capitalei a declarat că va trimite Corpul de Control pentru a verifica activitatea CSM Bucureşti, „în urma semnalelor primite din interior”.

„Precizez că am toată preţuirea pentru performanţele sportive ale Gabrielei Szabo, dar decizia pe care am luat-o priveşte activitatea ei în fruntea CSM Bucureşti”, a mai spus el.

Gabriela Szabo, fost ministru al Tineretului si Sportului, a reușit să obțină prin concurs postul de director general al Clubului Sportiv Municipal București, după ce a avut un mandat interimar pe parcursul ultimelor patru luni.

Citește și: Descinderi DNA la Primăria Capitalei. Mascații au intrat în clădire pentru percheziții

Gabriela Szabo a obținut nu mai puțin 100 de puncte, potrivitunui centralizator publicat pe site-ul Primăriei Capitalei. Pe 13 noiembrie 2017, PMB anunță rezultatele probei scrise, în urma căreia Gabriela Szabo a obținut 72,83 puncte, iar Constantin Caliman 31,66 puncte, motiv pentru care acesta din urmă a fost declarat respins.

Citește și: Nicușor Dan, anunț major despre transportul public de noapte în Capitală. Se întâmplă de la 1 iunie