Marcel Ciolacu cere demisia primarului general al Bucureștiului: „E depășit total de această funcție”

Marcel Ciolacu cere demisia primarului general al Bucureștiului: „E depășit total de această funcție”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat un atac dur la adresa primarului general al Capitalei, după ce acesta din urmă a acuzat Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) că încearcă să blocheze transportul în comun din București. Politicianul este de părere că Nicuşor Dan ar trebui să-şi dea demisia, deoarece este „depăşit total” de funcţia de conducere la PMB şi, în acest fel, „va scăpa de tortura de a-şi duce la îndeplinire” atribuţiile.

Marcel Ciolacu îi cere demisia lui Nicușor Dan

Întrebat despre nemulţumirile exprimate de edilul Bucureștiului privind acţiunile Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Marcel Ciolacu a spus răspicat că „să-şi dea demisia cel mai bine”. În felul acesta, „scapă şi bucureştenii, şi Nicuşor Dan de tortura de a-şi duce la îndeplinire funcţia de primar al Bucureştiului”.

Acuzații la adresa ANPC

Luni, 9 mai, edilul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că ANPC încearcă să blocheze transportul în comun din București, susţinând că această instituţie a devenit „noua bâtă a PSD”. Primarul general al Capitalei acuză Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor de control politic la STB, după ce mai multe autobuze, troleibuze și tramvaie au fost retrase din circulație, din cauza condițiilor de igienă precare.

„Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor încearcă în zilele acestea ceea ce n-a reuşit sindicatul politic acum câteva luni – să blocheze definitiv transportul în comun din Capitală. ANPC a devenit acum extrem de brutală, la ordin politic, şi asta se vede cu ochiul liber: închide locuri de joacă în parcuri, ameninţă cu închiderea de spitale şi pune în dificultate transportul public prin scoaterea din circulaţie a mai multor troleibuze şi tramvaie (anunţ făcut chiar azi)”, a transmis Nicuşor Dan pe rețelele sociale.

Controale la STB

Inspectorii ANPC efectuează controale la Societatea de transport public (STB) București şi, după ce au verificat peste 700 de autobuze, troleibuze şi tramvaie, au scos temporar din circulaţie peste 80 dintre ele. Referitor la mizeria găsită în mijloacele de transport în comun, edilul se apără, spunând că 150 de angajaţi ai STB lucrează în autobaze, în depouri şi la capetele de linie pentru a asigura curăţenia în vehicule.

„Curăţenia se face. Nu este la standardele pe care le vrem, pentru că asta ar necesita nişte investiţii pentru care, în momentul acesta, nu avem bani. Pe de altă parte, ne-am dori să schimbăm linoleumul din toate tramvaiele şi din toate autobuzele, pentru că sunt unele unde lucrul acesta nu s-a mai întâmplat de 10-15 ani. Dar nu avem 40 de milioane de lei în momentul acesta ca să îl schimbăm. Nu e neapărat o problemă de curăţenie, ci de cum arată, de fapt. (…) Nu este mizerie. Este rezonabil. Eu merg cu transportul public. Merg cu autobuzul”, a explicat primarul general al Capitalei.

Comisarii ANPC dezvăluie că mai mult de 85 de tramvaie nu sunt dotate cu rampă de acces pentru persoane cu dizabilităţi. Iar unele vehicule au urme de uzură, geamuri sparte, podea înfundată, şuruburi slăbite, scaune deteriorate etc.

Citește și: