Prima casetă VHS originală cu Terminatorul, scoasă la licitație: cu ce sumă fabuloasă s-a vândut

Prima casetă VHS originală cu Terminatorul, scoasă la licitație: cu ce sumă fabuloasă s-a vândut

O casetă VHS, originală, aflată în stare perfectă, a clasicului SF din 1984, „The Terminator” („Terminatorul”), al lui James Cameron, a fost vândută la licitație contra unei sume impresionante.

În 1984, James Cameron scria istorie și lansa, pentru prima dată, „Terminatorul”, pelicula care avea să ridice standardele filmelor SF destul de sus, devenind, în scurt timp, unul dintrele filmele favorite cult ale multor generații de cinefili.

Mai mult, filmul a reprezentat saltul de carieră de care regizorul avea nevoie pentru a se înscrie în elitele hollywoodiene. Cu Arnold Schwarzenegger în rolul Terminatorului și cu un scenariu scris de James Cameron, în colaborare cu producătorul Gale Anne Hurd, producția bifa cifre impresionante la box office, ceea ce, în timp, a transformat-o într-o franciză în toată regula.

Considerat acum un film clasic, în consecință selectat de Biblioteca Congresului pentru păstrare, în Registrul Național de Film, „The Terminator” este unul dintre cele mai bune filme SF ale tuturor timpurilor și continuă, chiar și în ziua de azi, să inspire multe producții din zilele noastre.

Prima casetă VHS originală cu „Terminatorul”, vândută la licitație pe 32.500 de dolari

O casetă originală VHS cu „The Terminator” a fost scoasă la licitație pe ComicConnect.com.

Caseta distribuită de Thorn EMI a primit review-uri pozitive, din punct de vedere al stării în care se află și acum, la 38 de ani de la lansarea celebrului film. După teste care au conclus faptul că starea casetei este una excepțională, aceasta a fost scoasă la licitație și „s-a dat ca pâinea caldă”, contra sumei de 32.500 de dolari.

Cu toate că acest casete VHS au o valoare inestimabilă pentru nostalgici și colecționari, deopotrivă, spre deosebire de alte dispozitive de stocare video, ele se pot deteriora ușor, de-a lungul timpului, banda având șanse reale de a se demagnetiza. Așadar, în momentul în care este descoperită o casetă care se află în stare excelentă, prețul acesteia crește direct proporțional cu starea ei. Iar dacă vorbim despre un filme cult, devine lesne de înțeles că valoarea unui asemenea obiect urcă vertiginos.

Citește și: