Archive 81, serialul Netflix perfect pentru tine, dacă ți-a plăcut Paranormal Activity

Archive 81, serialul Netflix perfect pentru tine, dacă ți-a plăcut Paranormal Activity

Disponibil pe Netflix, „Archive 81” poate fi alegerea perfectă pentru tine dacă, în prealabil, ai văzut „Paranormal Activity” și ți-a plăcut. Mai mult, se poate spune că acest serial seamănă destul de mult și cu „Blairwitch Project”.

Rebecca Sonnenshine a explicat modul în care noul serial Netflix, „Archive 81”, folosește diferite tehnici pentru a crea o experiență de groază și extrem de captivantă. Cel mai recent proiect al producătorului James Wan (responsabil, de asemenea, și pentru „Malignant”) a fost extrem de bine primit de public, întrucât combină cinema-ul convențional cu imagini mai mult sau mai puțin bizare. 

Serialul „Archive 81” este o adaptare a popularului podcast cu același nume, scris și produs de Marc Sollinger și Dan Powell

Firește, deși vorbim despre o adaptare a unui podcast, producătorii aduc și elemente noi în acest serial și mizează pe amestecul de imagini, folosind casete VHS.

Într-un interviu acordat CinemaBlend, Sonnenshine a mărturisit că are o adevărată pasiune pentru diferitele formate de cameră video, dar și pentru modul în care utilizarea diferitelor stiluri cinematografice poate îmbunătăți experiența tipică de narare.

Ea a declarat că „multe seriale arată la fel, iar noua tehnică ajută producția să iasă din tipare, în sensul că nu arată ca nimic din ce s-a văzut. Fiecare format dispune de o calitate vizuală unică, dar și de textură diferită”.

Filmele de groază cu filmări „găsite” au avut parte de o scădere a popularității, în ultima perioadă – „Paranormal Activity: Next of Kin și „V / H / S / 94” fiind cele mai cunoscute ale genului. În ciuda bazei sale consistente de fani, se pare nimeni nu a mai fost interesat să exploateze astfel de abordări de nișă. Până acum, cel puțin. 

„Archive 81” este un thriller coprodus de creatorii de podcast Sollinger și Powell, în timp ce Sonnenshine s-a ocupat de adaptarea scenariului.

Producția spune povestea arhivistul de film Dan Turner (Mamoudou Athie), care restaurează o colecție de casete aparținând regizoarei Melody Pendras (Dina Shihabi) și descoperă, între timp, un mister înfiorător legat de un cult. 

Serialul poate fi urmărit pe Netflix.

Citește și: