Planul incredibil al lui Bill Gates pentru 2022. La ce lucrează de 20 de ani

Planul incredibil al lui Bill Gates pentru 2022. La ce lucrează de 20 de ani
Bill Gates vorbește de planulcare este deja este în desfășurare

În urmă cu mai bine de doi ani, celebrul miliardar Bill Gates își dezvăluia unul din planurile sale ambițioase pentru 2022. Când fondatorul Microsoft, Bill Gates, a luat cuvântul la summitul anual al Uniunii Africane de la Addis Abeba, Etiopia, a subliniat două dintre lucrurile care îl pasionează cel mai mult. Primul era poporul african și al doilea, energia curată. Mai exact, necesitatea de a aduce electricitate unei populații în creștere într-un mod care să nu afecteze clima. Acesta este planul construit în ultimii 20 de ani de celebrul miliardar, și care, spune el, va fi demarat în 2022.

Bill Gates: „Dacă Africa poate fi electrificată, întreaga lume va beneficia și ea de acest lucru”

Fundația Bill și Melinda Gates cheltuiește jumătate din bugetul său, adică 2 miliarde de dolari pe an, pe continentul african. Banii sunt direcționați către îmbunătățirea asistenței medicale și a industriei agricole.

În opinia miliardarului, ambele sunt esențiale pentru creșterea nivelului de trai. Dar încearcă, de asemenea, să electrifice continentul. Vorbim de un continent unde 500.000 de persoane nu au acces la energie electrică.

Până în 2050, se așteaptă ca Africa să crească de la 1,1 miliarde de oameni la 2 miliarde. Acești oameni au nevoie de medicamente, alimente și energie electrică.

Potrivit Agenției Internaționale pentru Energie, Africa Subsahariană va avea nevoie de 400 de miliarde de dolari până în 2035 pentru a-și moderniza baza energetică.

Grupul Băncii Mondiale va investi 200 de miliarde de dolari la nivel global până în 2025 pentru a contribui la trecerea la un viitor cu emisii reduse de carbon.

„Trebuie să facem o treabă mult mai bună în ceea ce privește informarea oamenilor cu privire la aceste provocări.

Dar mă îngrijorează faptul că țările bogate se întorc spre interior… (și) vor decide că aceste eforturi nu merită costurile”, declara Bill Gates în 2018, referindu-se la investițiile în sănătate și infrastructură.

Planul este deja este în desfășurare

Totuși, pentru Fundația Gates, planul este deja este în desfășurare. Și pentru Organizația Națiunilor Unite, care a lansat programul „Energie durabilă pentru toți”.

Proiectul are obiectivul măreț de a asigura accesul universal la energie până în 2030. De asemenea, își propune să dubleze utilizarea atât a eficienței energetice, cât și a energiei regenerabile în aceeași perioadă.

Cei mai mulți dintre cei care nu au electricitate se află în Asia și în Africa Subsahariană. Aici producția de energie electrică este la o zecime din cea din alte zone în curs de dezvoltare.

Alte regiuni fără energie electrică includ zone din America Latină și Filipine. În ciuda eforturilor nobile și pe baza tendințelor actuale ale populației, 1,2 miliarde de persoane, sau 15% din populația lumii, vor continua să nu aibă acces la energie electrică în 2030.

Bill Gates, optimist în ceea ce privește Africa

Un sondaj de opinie recent a arătat că majoritatea americanilor sunt optimiști în ceea ce privește anul 2022. Lumea, desigur, se confruntă cu multe provocări. Dar, an de an, viața devine mai bună pentru tot mai mulți oameni de pe planeta noastră.

„Vreau să împărtășesc dovezi ale tendințelor de creștere dintr-un loc unde mulți oameni nu s-ar aștepta să le găsească – Africa. Este unul dintre locurile mele preferate pentru a avea o perspectivă nouă asupra modului în care lumea se îmbunătățește. Venitul pe cap de locuitor, investițiile străine, productivitatea agricolă, serviciile bancare mobile, antreprenoriatul, ratele de imunizare și înscrierea la școală, toate se îndreaptă în sus.

Sărăcia, conflictele armate, HIV, malaria și mortalitatea infantilă sunt toate în scădere – în multe locuri, chiar foarte mult. Dacă doriți să vă faceți o imagine mai bună despre cum arată astăzi țările africane și de ce văd paharul mai mult decât pe jumătate plin, iată cinci lucruri care mă fac să fiu mai optimist ca niciodată în ceea ce privește continentul”, scrie Bill Gates pe blogul său.

Planul construit în ultimii 20 de ani referitor la continentul african, deja pus în mișcare, ar putea schimba total fața continentului, dar există și mulți sceptici, care nu văd doar partea filantropică a demersului miliardarului Bill Gates.

Africa, mai spune miliardarul, este pe cale să devină frontiera globală a dezvoltării economice. Aceasta este cel puțin viziunea lui Bill și Melinda Gates, care fac tot ce pot pentru a pune continentul pe calea prosperității și pentru a face acest lucru într-un mod durabil.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI