Predicția lui Bill Gates, pentru omenire. Pe viitor, am putea avea probleme mult mai grave decât Covid-19

Predicția lui Bill Gates, pentru omenire. Pe viitor, am putea avea probleme mult mai grave decât Covid-19

Bill Gates este, fără niciun dubiu, unul dintre cei mai cunoscuți pământeni ai tuturor timpurilor. El a pus bazele companiei Microsoft și a revoluționat, totodată, planeta cu teoriile sale, considerate de unii ca fiind controversate.

Cea mai nouă predicție a lui Bill Gates se referă la posibilitatea ca planeta noastră să se confrunte cu probleme mult mai grave decât Covid-19. În mod cert, Gates nu minimizează efectele devastatoare ale pandemiei, însă teoriile sale sunt departe de a fi unele optimiste, în ceea ce privește viitorul rasei umane.

Bill Gates a lansat un apel către miliardarii lumii

Filantropul și-a dedicat o bună parte din resursele financiare, însă și din timp, pentru a rezolva unele dintre problemele cu care se confruntă, în acest moment, societățile lumii. Așadar, el îi impulsionează pe bogații lumii să-i urmeze exemplul și să direcționeze o parte din veniturile acestora către sistemul medical, cel care are mare nevoie de o gură de aer proaspăt.

Mai exact, acesta prezice că, în anii următori, omenirea ar putea să se confrunte cu pandemii mult mai grave. Ca să fim pregătiți, trebuie să investim în știința medicală, cea care ar putea să găsească soluții (în avans) pentru a combate răul „încă de la rădăcină”, lucru care nu a fost posibil în cazul Covid, de vreme ce tehnica medicală nu a fost deloc pregătită. Situația se aplică în toată lumea, nu numai la noi în țară, așa cum ne-am putea închipui.

Și cum, pentru Bill Gates, puterea exemplului este literă de lege, Fundația Bill & Melinda Gates oferă 300 de milioane de dolari Coaliției pentru inovații, din domeniul pregătirii pentru viitoarele epidemii și, de ce nu, pandemii. Astfel a fost posibilă inființarea programului Covax.

„Când vorbim despre cheltuirea a miliarde de dolari pentru a salva trilioane, în daune economice și zeci de milioane de vieți, este o poliță de asigurare destul de bună”, a declarat Bill Gates.

Citește și: